Star-Light EMD-1511W, espressor manual în stil Retro

Față de multe alte espressoare manuale, acest Star-Light EMD-1511W are un aspect retro cu finisaje pe inox și un preț destul de atractiv. Acesta l-aș recomanda celor care nu au mai avut un astfel de aparat și ar vrea să renunța la vechea cafetieră. O recomandare, e să presați cafeaua măcinată puțin înainte să puneți cupa/filtrul la loc. Sunt și modele cu aspect mai modern, dar poate că nu vă interesează prea mult designul, ci mai degrabă ce oferă pentru acei bani. Ei bine, poate prepara fără probleme două tipuri de băuturi, adică are acea duză pentru spumarea laptelui (cu abur) sau poate doar vreți să să încălziți apă pentru ceai.

Panoul de control ele unul clasic și poate fi folosit cu ușurință de oricine, iar termometrul acela chiar arată bine pe modelele acestea. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Ca și la modelele avansate și acesta are o pompă cu presiune ceva mai mare – 15 bar, însă nu poate fi comparat cu modelele de top sau care costă chiar de două ori mai mult.

La mai toate modelele vedem un rezervor de apă în partea din spate, doar că la acesta este destul de mare astfel că nu trebuie alimentat foarte des. Fiind un espressor manual, trebuie să puneți de fiecare dată cafea în filtrul din inox. Tu alegi câtă face vrei să prepare și se poate adăuga lapte și spumă băuturii, iar sistemul de spumare manual ajută mult.

Dacă sunteți o persoană mai pretențioasă atunci v-aș recomanda modelul Star-Light ESD-170SS care este puțin mai deosebit deoarece poate fi alimentat și cu pad-uri. Un aparat mai scump prepară mai multe băuturi deoarece are dotări mai numeroase, dar sistemul de spumare al laptelui este diferit (datorită carafei).

Concluzie

Star-Light EMD-1511W este un espressor de buget care prepară o cafea gustoasă, iar asta depinde și de cafeaua folosită. Rezultatele depind și de cum puneți cafeaua în filtru,a dică trebui să presați puțin ca să fie suficientă, iar laptele și el trebuie să fie conform, adică să nu fie prea slab (cel de 3.5% grăsime este ok).

Te-ar mai putea interesa