Star-Light ESD-170SS, espressor manual inox

Sunt mai multe espressoare disponibile pe piață dar cele mai ieftine sunt cele manuale. Star-Light ESD-170SS e unul dintre acestea și e destul de lăudat în acest preț pentru că poate prepara rapid trei băuturi gustoase. Recomandarea mea e să încercați mai multe tipuri de cafea măcinată și paduri. Cu alte cuvinte, merită să experimentați puțin cu un aparat atât de avansat, pentru că un espresso bun poate fi obținut doar dintr-o cafea de calitate. Panoul de control e simplu și e format din puține butoane și pictogramele ajută foarte mult.

Nu prea are concurență în acest preț dar depinde și ce vă doriți de la aparat – tipuri de băuturi, cu ce o alimentați, funcții, aspect etc. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Puterea espressoarelor e cam aceeași la multe modele noi sau, mai bine zis, ea rămâne neschimbată – 1470 W. Poate prepara următoarele băuturi: cappuccino, espresso și latte. Un model recent lansat e mult peste unul cu vechime de câțiva ani, de aceea trebuie schimbat la câțiva ani. De aceea, nu ar avea sens să cheltuiți foarte mult pe unul automat, iar rezultatele sunt aceleași.

Rezervorul pentru apă e situat în spate, pe când cel de lapte e în partea de față. Ambele sunt detașabile și pot fi umplute cu ușurință, însă trebuie respectată gradația (să nu puneți mai mult). Funcționalitatea e superioară pentru că nu lipsesc funcțiile de bază: selectare concentrație cafea și oprire programabilă.

Caracteristicile ei preferate sunt următoarele: platou de încălzire cești, duza de cafea poate fi coborâte pentru căștile mai mici (ca să nu stropească).

Păreri pro și contra

Trebuie apreciat că poate fi alimentat și cu paduri pentru că e o soluție ceva mai comodă pentru anumiți utilizatori. Tot mai multe espressoare oferă o interfață ușoară și printr-o singură acționare a butonului vi se pregătește băutura dorită (de două ori pentru cantitate dublă). Arată pe pe culoarea argintie și nu trebuie să cheltuiți foarte mult pentru a obține rezultatul dorit.

Star-Light ESD-170SS concurează cu foarte multe aparate scumpe și ne rezumăm strict la cele manuale. Găsesc doar motive pentru a-l alege și chiar nu mi se pare scump.

Te-ar mai putea interesa