Star-Light EMD-1215RB, espressor manual cu design Retro

Star-Light EMD-1215RB este unul dintre puținele modele cu aspect Retro de pe piață, motiv pentru care nu ar trebui să stați mult pe gânduri. Față de alte aparate Retro de la acest brand, acest este disponibil doar pe negru cu finisaje argintii care evidențiază anumite părți ale aparatului. Evident că panoul de control este unul mecanic și nu oferă foarte multe butoane ca să vă deruteze, ci strict esențialul. Adică puteți alege dacă vreți să spumați laptele cu ajutorului aburului (există și un reglaj) sau să setați cantitatea.

Prețul este mai atractiv la variantele manuale, însă nu și la cele cu un design mai diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

O să arate foarte bine într-o bucătărie cu aspect rustic/retro și nu o să ocupe foarte mult spațiu indiferent unde îl puteți, dar îl puteți muta destul de ușor dintr-o parte în alta. Recipientul cu apă poate fi detașat ușor fiind poziționat în spate și este destul de generos, astfel că nu trebuie alimentat foarte des (1.25 litri).

Un espressor bună trebuie să aibă o pompă cu presiune de minim 15 bari, dar și sistem cappuccino (are acea duză prin care iese abur). Multe astfel de aparate nu au acel timer din mijloc, însă cele retro vin cu acesta și îi dă un plus de eleganță.

Poate prepara trei tipuri de băuturi și este decent pentru cât costă. În general aparatele mai scumpe oferă mai multe opțiuni, deoarece are dotări mai bune. Având în vedere că espressorul acesta nu este cel mai accesibil, e și normal să ofere ceva în plus. În cazul de față, pe lângă espresso poate prepara cappuccino și caffe latte. Pentru cei care nu știu, un cappuccino are o cantitate egală de espresso, lapte și spumă, pe când un latte are mai multe lapte și espresso.

Concluzie

Star-Light EMD-1215RB poate părea banal însă reprezintă o alegere foarte inspirată și clienții sunt foarte mulțumiți de el. Dacă ești o persoană mai pretențioasă, atunci acesta nu este pentru tine, iar atenția trebui îndreptată spre soluții mai scumpe de la branduri de top (Krups Evidence EA891C10
).

Te-ar mai putea interesa