Roborock Q7, robot de aspirare cu funcție de recunoaștere automată a camerei

Roborock Q7 este un robot de aspirare diferit chiar dacă arată cam ca și modelul Roborock S7, chiar dacă prețurile sunt puțin apropiate (poate pentru că Q7 a apărut recent). Îmi place că producătorul oferă variante pe culori diferite, adică îl găsim atât pe alb, cât și pe negru. Poate că la anumiți producători pot exista mici diferențe între variante, dar nu și aici, adică puteți alege care vă place pentru că nu veți face nici un compromis. Acest tip de aspirator este o soluție pentru cei care nu stau mult timp pe acasă și când se întorc, vor o locuință cât mai curată sau poate că aveți animale de companie.

Din imaginea de jos se pot vedea anumite dotări ale aspiratorului, adică vine cu funcție de spălare cu mop, are acea perie pe lateral și un mecanism destul de bine gândit care adună orice mizerie din locuință. Poate că nu este cea mai bună soluție atunci când vine vorba de covoare, însă poate că nu aveți covoare foarte groase. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Ca să vă faceți o idee despre el, ar fi bine să comparăm ambele modele și în final să alegeți cel care poate v-ar conveni mai mult. Observ că S7 vine cu un recipient pentru apă mai mare, în schimb Q7 are un recipient de colectare a prafului mai mare. Deci depinde cum vreți să-l folosiți, mai mult pentru aspirare uscată sau pentru spălare pe jos.

Ambele folosesc același sistem de navigație LiDAR, care permite mapare precisă și o navigare mai inteligentă prin casă. Se pot seta zone unde nu-i este permis accesul (No-go Zones). Când bateria ajunge la circa 20%, ele revin la stația de încărcare până ce nivelul bateriei ajunge la 80%.

S7 are un sistem care ridică mopul atunci când detectează covoare (la Q7 este fix), sistem de vibrare la mop pentru o curățare mai bună a pardoselilor, deci se descurcă bine de o suprafață la alta.

Concluzie

Roborock Q7 este fratele mai mic și cu mai puține dotări, însă se poate vedea destul de bine că S7 excelează mai mult la capitolul detectarea/adaptare la diverse suprafețe. Dacă aveți multe covoare subțiri prin locuință, Q7 s-ar descurca bine, însă dacă vorbim doar de pardoseli dure, S7 excelează.

Te-ar mai putea interesa