Philips EP1224/00, espressor automat cu râșniță ceramică

Philips EP1224/00 este un model ceva mai sofisticat și se poate vedea după panoul de control și construcție, dar aceasta nu înseamnă că va fi greu de folosit. Interfața este una prietenoasă cu pictograme foarte mari, opțiunile se aleg ușor datorită tehnologiei touch. Acesta face parte dintr-o serie destul de nouă, însă mai sunt și altele ceva mai performante și cu prețuri mai piperate. Se vede și din imaginea de prezentare că vorbim de un model automat cu dotări satisfăcătoare, adică are compartiment pentru cafea în partea de sus cu râșniță, sistem cappuccino (acea duză din dreapta), sistem de scurgere reglabil pe înălțime (în caz că folosiți căni sau pahare mai înalte).

Poate că are un preț cam mare pentru unii ținând cont că nu oferă multe băuturi. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Se adresează celor care vor un aparat performant și care să-i țină mulți ani. Spun asta deoarece are o râșniță ceramică care are o durată de funcționare mai îndelungat decât cele metalice (inox). Mai precis, aceasta poate oferi până la 20000 de cești, iar această valoare este destul de mare, adică este satisfăcătoare pentru uz casnic și nu diferă de la un espressor la altul.  Sunt mai multe trepte de măcinare în funcție de preferințele fiecăruia, deci se poate seta gradul de aroma al cafelei. O puteți încărca cu cafea boabe, astfel se va păstra aroma. Puteți pune apă în recipient de unde doriți pentru că are un sistem de filtrare al apei.

Evident că rezultatele sunt date și de ce ingrediente folosiți, așa că nu vă zgârciți și alegeți cea mai bună cafea boabe de pe piață sau poate că aveți deja câteva preferințe. Presiunea pompei influențează calitatea cafelei și nici nu prea sunt espressoare care au sub 15 bari, însă sunt modele care oferă presiune chiar mai mare. Acelea costă mult mai mult .

Concluzie

Philips EP1224/00 impresionează la unele capitole însă nu se compară cu serii mai dotate care oferă și mai multe băuturi și opțiuni pe acea interfață, iar un exemplu ar fi Philips EP3221/40.

Te-ar mai putea interesa