Omen by HP 17-ck1014nq, laptop gaming de top

Un laptop cu un hardware de top și cu un design atractive este modelul HP 17-ck1014nq. Acesta are un preț destul de piperat deoarece vedem cele mai bune componente de pe piață, dar și un ecran destul de generos. Unii dintre voi ați zice că nu are RTX 3080, ci numai RTX 3070 Ti, ei bine, nici nu aveți nevoie de mai mult pentru că ecranul este 1080p. Cu alte cuvinte, jocurile pot fi rulate cu detalii maxime sau cu un număr foarte mare de fps-uri dacă vă plac jocurile competitive.

Arată ca multe alte laptopuri din aceeași generație, însă diferențele sunt la interior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Pentru cât costă, consider că este un laptop excelent și nu aveți orice procesorul, ci unul Intel cu 14 nuclee și o placă video care se descurcă bine în modul office. S-a ajuns să vedem procesoare cu atât de multe nuclee, însă nu doar asta contează, ci restul specificațiilor (frecvență, tehnologie de fabricație etc).

Evident că și dotările sunt foarte importante, iar mai sus am menționat că are un ecran mai mare decât cel standard. Este vorba de un display cu diagonală de 17.3 inci care oferă o experiență plăcută plus că vedem specificații puțin mai bune decât în cazul altor laptopuri (luminozitate de mare, 100% sRGB și refresh de 144Hz). Ați putea spune că nu are cel mai grozav refresh, însă nu veți avea nevoie de mai mult, plus că trebuie să setați cât mai bune detalii pentru o experiență pe măsură.

Concluzie

HP 17-ck1014nq nu este ca oricare altul și se vede din imaginea de prezentare că are tastatură RGB (nu se vede, dar are Ghosting), WiFi ax 2×2, Thunderbolt v4, HDMI 2.1 și chiar mini DisplayPort. Deci se pot conecta diverse monitoare sau televizoare pentru un plus de spațiu de lucru sau poate vă doriți doar o imagine mai mare. Laptopurile au avansat foarte mult în ultimii ani și sunt mult mai compacte, astfel că desktopurile nu mai reprezintă o opțiune. Dacă v-ar plăcea un laptop de gaming, dar nu vă permiteți pe acesta, adică aveți un buget cam pe jumătate, HP Victus 16-d1007nq ar fi o alternativă.

Te-ar mai putea interesa