OMEN By HP 17-ck1013nq, laptop gaming cu Intel Alder Lake

Căutați un laptop de top cu hardware pe măsură? HP oferă o mulțime de soluții business și de gaming, însă cred că vă interesează mai mult cele de gaming deoarece au un hardware foarte apropiat ca și performanțe de cel al unui PC. Modelul de jos HP 17-ck1013nq are cel mai nou procesor Intel Core i7 – Alder Lake, care este o investiție excelentă și o alternativă la ce oferă AMD. Aș mai adăuga faptul că și la capitolul dotări, astfel de laptopuri excelează, adică nu duc lipsă de porturi sau tehnologii.

La prima vedere, pare să aibă un preț prea piperat, însă dacă vă uitați prin Benchmark-uri, veți trage câteva concluzii. Ideea e că nu-i prea lipsește mai nimic și poate că nu ar fi necesar nici un upgrade, dar eu aș recomandă încă un mediu de stocare suplimentar (hard disc sau SSD, în funcție de buget). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Din numele acestui laptop reiese generația laptopului dar și mărimea display-ului, adică are o diagonală de 17.3 inci. la acesta vedem și o rezoluție mai mare că doar trebuie să vedeți ceva mai multe detalii pe el, nu ca și pe cele mici. Eu recomand mai degrabă laptopuri cu ecran foarte mare deoarece oferă o experiență mai plăcută decât în cazul celor cu ecran de 15.6 inci. Nu prea înțeleg de ce sunt oferite laptopuri în atâtea dimensiuni, mai bine ar fi venit cu o variantă standard cu ecran de 16 inci cum vedem la seria Victus.

Componentele sunt foarte importante atunci când vreți să jucați anumite jocuri, iar dacă vreți doar să folosiți anumite aplicații, atunci vă trebuie doar un procesor bun. Aici mă refer la modele office care pot fi de ajuns și care au prețuri destul de atractive (depinde și de serie).

Concluzie

HP Omen 17-ck1013nq reprezintă o opțiune foarte bună și chiar nu aveți nevoie de mai mult, acel RTX 3070 Ti duce multe jocuri la maxim, excepție fac cele care nu sunt optimizate. Cam la fel, dar puțin diferit este este modelul HP 17-ck1014nq.

Te-ar mai putea interesa