OMEN By HP 17-ck1003nq, cel mai performant laptop din 2022

Seria de laptopuri Omen de la HP este una de top și se poate vedea după componente sau scorul de performanță al componentelor, dar și designul ei sugerează că este vorba de un laptop special. Aspectul laptopurilor nu diferă de la o configurație la alta și se poate vedea și la modelul recent lansat HP 17-ck1003nq. Acesta are cel mai avansat procesor Intel Core i9 Alder Lake. În opinia mea este puțin cam exagerată configurația cu acesta dar nu vă veți plânge niciodată de performanțe, în special că este însoțit de acea placă video RTX 3080 Ti.

Cost[ destul de mult pentru un laptop de gaming, însă dacă bugetul nu are limită și vă doriți un înlocuitor foarte compact pentru PC, doar varianta de jos aș putea să o recomand. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un procesor cu 16 nuclee poate fi folosit pentru orice aplicație sau joc, în special dacă este vorba de Core i9. Această serie de procesoare nu este foarte populară deoarece nu prea aveți la ce să folosiți un așa hardware, de multe ori este de ajuns un Core i7. Apoi ar mai fi și procesoarele AMD care oferă soluții similare ori chiar mai bune din anumite puncte de vedere (tehnologie de fabricație).

Vedem schimbări și la capitolul dotări, adică ecranul are cum o rezoluție mult mai mare (QHD) și o rată de refresh pe măsură. Am văzut în trecut și laptopuri cu rată de refresh de 300 Hz (HP VICTUS 16-d1013nq are de 144 Hz), dar nu prea va fi de folos deoarece ochiul uman nu face diferența. Cât privește spațiul de stocare și memoria, aveți mai mult decât suficient, poate că mai puteți folosi un SSD dacă veți ține mai multe date pe el (recomand și soluții externe).

Concluzie

Laptopuri ca acest HP Omen 17-ck1003nq vin și cu dotări mult mai bune care fac ca voi să nu mai aveți nevoie de anumite periferice, iar dacă vreți să conectați monitoare profesionale, o puteți care prin Display Port sau HDMI. Deci ar fi bun și pentru a lucra pe el în aplicații de editare și proiectare.

Te-ar mai putea interesa