HP VICTUS 16-d1013nq, laptop cu procesor cu 14 nuclee

Dacă nu vă puteți decide între un laptop cu display de 15.6 inci și unul de 17.3 inci, alegeți unul între acestea. HP oferă numeroase laptopuri cu display de 16.1 inci care pot fi folosite pentru orice tip de task, însă eu le-aș recomanda celor pasionați de jocuri. Un astfel de laptop este acest HP VICTUS 16-d1013nq care are cel mai recent procesor de la Intel – generația Alder Lake. Tehnologia de fabricație nu s-a schimbat însă nu știu cât de mult contează pentru voi acest aspect, cât timp vi se oferă performanțe cu 10-20% mai mari (depinde pentru ce a fost testat).

Prețurile au crescut destul de mult însă sunt justificate când ne uităm la ce scor de performanță scot, dar și dotările sunt puțin mai bune. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum menționam mai sus, laptop se prezintă bine la câteva capitole care le-aș considera foarte importante (performanțe și dotări). În general, designul este unul modern și în ultima perioadă observ că s-a simplificat destul de mult. Doar seriile de top mai oferă anumite finisaje mai atractive, dar oricum nu-l achiziționați doar ca să vă uitați la el.

Noul procesor Core i7 oferă mai multe nuclee și poate fi comparat cu cele de PC-uri, dar sunt și alternative oferite de AMD (Ryzen 7). Voi decideți care v-ar plăcea mai mult, poate că sunteți fan al unui anumit brand.

În general, laptopurile concepute pentru jocuri au nevoie de cel puțin 16 giga memorie deoarece numai Windows 11 consumă în jur de 4GB (conform cerințelor). Cât despre spațiul de stocare, unii dintre voi ați zice că nu este de ajuns jumătate de de giga, dar se mai poate folosi un SSD sau hard disc. Eu nu recomand să țineți toate datele pe un singur SSD (jocurile le puneți pe un mediu de stocare diferit).

Concluzie

HP Victus 16-d1013nq merită ales în special că face parte din seria Victus care este o alternativă diferită la cea Omen (din care face parte laptopul HP 17-ck1013nq), plus că vi se oferă componente de top și un ecran suficient de mare.

Te-ar mai putea interesa