OMEN by HP 17-ck0009nq, laptop de gaming cu design nou

HP 17-ck0009nq este un laptop din cunoscuta seria Omen care oferă un hardware diferit. Aici mă refer la noul procesor Tiger Lake de la Intel care folosește tehnologie de fabricație mai avansată, dar tot nu ajunge la nivelul celor de la AMD (pe 7 nm). Vedem un design mult diferit față de cel al generațiilor precedente, adică arată precum un laptop clasic, adică nu va ocupa mult spațiu într-o geantă și logo-ul vechi (mască tribală) este înlocuit de unul colorat (albastru-verziu).

Aceste modificări se văd în imaginea de jos, iar sistemul de răcire este unul chiar mai bun astfel că puteți să jucați jocuri câteva ore fără probleme. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Avem un procesor de top și nu vorbim de modelele de pe platforma desktop, ci numai de cele de pe platforma mobilă. Este un Core i7-11800H cu 8 nuclee și acesta se va descurca excelent indiferent de task, iar dacă nu vreți să vă jucați pe laptop, atunci alegeți o serie diferită. În acest caz, sunt destul de multe serii de laptopuri care poate v-ar interesa.

Revenind la modelul prezentat, la interior are componente satisfăcătoare și care nu trebuie upgradate dacă le considerați satisfăcătoare. Sunt modele care oferă SSD-uri mult mai mari dar pentru programe, fișiere și jocuri, 512GB e de ajuns. Decât să schimbați SSD-ul actual cu unul mai mare, mai bine alegeți un mediu de stocare extern (HDD, SSD sau stick de memorie). O altă componentă foarte importantă este placa video și nu mă refer la cea integrată, ci la cea dedicată. HP Omen 15-en1000nq este un mai compact și mai performant, însă și bugetul trebuie să fie corespunzător.

Concluzie

Per ansamblu, este un laptop creat pentru o anumită categorie de utilizatori, iar bugetul trebuie să fie pe măsură. Ecranul generos cu rată de refresh de 144 Hz oferă o claritate excelentă în special în timpul jocurilor. HP 17-ck0009nq are o tastatură RGB, adică se poate alege o anumită culoare sau o combinație de culori cu ajutorul soft-ului oferit. Se vede că îi lipsește sistemul de operare Windows, care trebuie instalat ulterior și o licență electronică nu costă mult.

Te-ar mai putea interesa