Melitta Solo Pure Black, espressor automat compact cu râșniță integrată

Espressorul automat Melitta Solo este disponibil în diverse variante, adică puteți alege culoarea favorită în funcție de restul aparatelor din bucătărie. Ocupă foarte puțin spațiu pe blat pentru că are o lățime mică (numai 20 cm) și alimentare cu boabe de cafea se face ușor prin partea superioară. Cu alte cuvinte, are o râșniță integrată, adică aparatul va măcina strict cât este nevoie pentru acea băutură pentru a se păstra aroma. Interfața permite diverse setări pentru a vă personaliza puțin băutura.

Are un preț destul de atractiv și cel mai popular model este Pure Black, adică este cel din imaginea de jos. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un model automat este alegerea mai bună pentru că nu necesită multă atenție și puteți prepara mai rapid cafea pentru musafiri. Se poate ajusta gradul de măcinare al râșniței și cantitatea de boabe introdusă nu trebuie să depășească 125 grame. Se folosește de o pompă cu presiune de 15 bari ca la multe alte espressoare, iar puterea aparatului este de 1400W. Aceste valori nu sunt atât de importante cât timp le vedem la mai toate modelele disponibile.

Pe panoul de control este un indicator pentru nivelul de apă și rezervorul este destul de mare – 1.2 litri. Consider că oferă suficiente funcții și le puteți găsi detaliate în manualul său dar sunt și prezentări video numeroase pe Youtube cu acesta sau altă variantă (culoare diferită).

Păreri pro și contra

Sunt programe de curățare și detartrare pentru o întreținere mai ușoară a aparatului, iar durata de funcționare a aparatului crește (ciclul de curățare are o durată de numai 15 minute). Îl puteți utiliza cu ușurință pentru că are un ecran digital cu interfață prietenoasă, iar setările vă permit setarea nivelului de aromă, una sau două cești, cantitatea de apă (butonul rotativ din stânga). Tava colectoare este realizată din inox și poate fi detașată ușor pentru curățare.

Melitta Solo se folosește de o râșniță din oțel inoxidabil care este foarte bună și asigură un număr mare de cicluri de utilizare. Sistemul de picurare este reglabil pentru a putea folosi cești mai mici sau mai mari.

Te-ar mai putea interesa