Melitta Solo & Perfect Milk, espressor automat cu sistem de spumare manual

Espressorul automat Melitta Solo & Perfect Milk este un model destul de apreciat din câteva puncte de vedere, iar mai jos vi le voi prezenta. Designul e și el foarte important, în special dacă vă doriți o bucătărie cât mai modernă. Panoul de control este simplificat adică nu sunt o mulțime de butoane care să vă încurce și puteți alege cu ușurință băutura dorită sau cum doriți să o personalizați. Aveți acces ușor la recipientul pentru cafea dar și la cel pentru apă, acestea aflându-se în partea din spate.

Ținând cont că este un aparat automat, este echipat cu destul de multe dotări (sistem de spumare, râșniță, pompă cu presiune de 15 bari) și prețul va fi unul pe măsură. Melitta este un producător cu experiență în domeniu motiv pentru care nu oricine și le permite. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Are un sistem de spumare a laptelui diferit adică nu are acea carafă (cum vedem la modelul De’Longhi Dinamica ECAM 350.55.SB) și o duză care să fie introdusă într-un recipient ci un furtun subțire. Cu acesta puteți obține spumă densă de lapte, lapte cald sau doar apă fierbinte pentru ceai.

Afișajul electronic ușurează interacțiunea, pentru că vă oferă un meniu ușor de folosit. Recomand să-l alimentați cu cafea boabe pentru a vă bucura de un plus de aromă și râșnița se descurcă foarte bine. Nu poate fi alimentat cu cafea măcinată și nici nu vă recomand să o faceți pentru că nu a fost gândit în acest sens. Sunt multe espressoare care pot fi alimentate și cu cafea măcinată dar acesta nu este unul dintre ele.

Concluzie

Melitta Solo & Perfect Milk poate prepara fără probleme espresso și cappuccino, acestea putând fi personalizate puțin (setare grad măcinare/tărie) și chiar dacă nu sunt multe băuturi, pot fi de ajuns pentru mulți dintre voi. Îmi place că se poate ajusta duza pe înălțime, astfel că puteți pune cești mai mari sau mai mici, dar că are sistem de autocurățare și detartrare (durata lor este de 15 minute, respectiv 30 minute).

Te-ar mai putea interesa