LG GSBV70PZTM, side by side cu volum de peste 600 litri

LG GSBV70PZTM este unul dintre puținele aparate frigorifice cu un volum atât de mare (655 litri), majoritatea având în jur de 400 litri și costă ceva mai puțin. Evident că mărimea aparatului afectează prețul său însă mai sunt și alte aspecte care ar afecta prețul (brand, materiale, dotări). Aici este vorba de un brand de top și este evident că trebuie să ne așteptăm de la finisaje premium și specificații excelente. Side by side-urile sunt soluții de top dar pot fi și combine ori frigidere cu volum similar, adică cu o lățime și adâncime ceva mai mari.

Arată foarte bine într-o bucătărie modernă datorită designului minimalist, adică nu avem acel dozator pe ușă și nici un panou de control la exterior. Pus lângă mobilier, mai că nici nu iasă foarte mult în evidență, poate doar datorită culorii metalizate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Costă mai mult pentru că oferă mai mult, însă anumite dotări lipsesc, cum ar fi acel dozator care este prezent la modelul Samsung RS67A8810S9/EF. Comparându-le, am observat că aparatele mai bine dotate oferă un volum inferior pentru același preț (diferență mică). Evident că prețurile pot să difere dacă apare o anumită promoție, dar în momentul acesta au preț identic. La prima vedere sunt tehnologii destul de similare, par să fie la fel de silențioase și eficiente. Totuși, pe an consumul diferă puțin chiar dacă au aceeași clasă energetică – F, însă poate fi mult diferit dacă folosiți Smart Conversion-ul de pe Samsung. Adică puteți ajusta temperatura sau să opriți congelatorul dacă e gol.

Autonomia fără curent, dozatorul cu apă/cuburi de gheață, finisajul inox, Smart Conversion sunt în favoarea modelului de la Samsung. Deci sunt anumite caracteristici care le vedem la unul dar nu și la celălalt.

Concluzie

Ambele merită luate în considerare, în special că acel LG are și Door Cooling+ (răcire mia uniformă pentru alimentele poziționate mai în față), diagnosticare Smart și mai multe suporturi pe ușa congelatorului (pentru că nu are dozator). LG GSBV70PZTM pare să aibă patru uși, doar că vorbim tot de 2 uși mari cu mânere la mijloc și nu pe lateral.

Te-ar mai putea interesa