Lenovo Yoga 6 13ALC6, laptop cu ecran touch

Laptopul Lenovo Yoga 6 13ALC6 este cel prezentat și față de multe altele, acesta are balamale mai special, adică permit plierea completă a ecranului. Astfel poate fi transformat cu ușurință într-o tabletă ceva mai grea, pentru că partea inferioară cu tastatură nu este detașabilă. Chiar dacă pare precum un laptop clasic, este mult mai subțire și greutatea a scăzut și ea (1.3 kg). Lăsând la o parte designul său, la interior vedem noile procesoare AMD Ryzen 5, SSD în format M.2, memorie RAM suficientă.

Anumite componente pot influența destul de mult prețul său, dar și prezența sistemului de operare. În acest caz vorbim de Windows 10 Home care este excelent pentru cei care vor anumite caracteristici (comparativ cu varianta S). Dacă vă doriți 10 Pro, atunci trebuie ales un alt laptop (Acer Swift 3 SF314-510G vine cu această versiune). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar dacă până acum ați fost obișnuiți doar cu procesoare Intel, cele de la AMD folosesc o tehnologie de fabricație mai bună – 7 nm. Astfel sunt mai eficiente și nu sunt necesare baterii atât de mari. Chiar și restul componentelor sunt mai mici, adică vedem că se face economie de energie. Placa video integrată se descurcă bine și în cazul filmelor, indiferent de rezoluție însă vă puteți rezuma la 1080p pentru că atât este și rezoluția ecranului.

Memoria RAM și SSD-ul diferă de la un model la altul, însă eu aș alege chiar și pe cel cu 8GB RAM. Depinde și cât aveți voi nevoie de memorie pentru aplicații, însă de multe ori nu este nevoie de 16GB (doar pentru gaming). Îmi place acest brand oferă numeroase soluții pentru cei care caută ceva diferit, iar un laptop/tabletă e ceva interesant. Îl puteți pune pe masă cu tastatura în joc astfel nu simțiți nevoie unui stand și aveți ecranul mai aproape de voi.

Concluzie

Îmi place finisajul de pe capac și cred că se potrivește destul de bine cu restul laptopului. Lenovo Yoga 6 13ALC6 se laudă cu o autonomie foarte bună și se datorează componentelor, însă depinde și stilul. Este inclus și un Digital Pen de la producător care să ușureze interacțiunea. Modul tabletă este strict pentru navigare web sau poate că sunteți un utilizator mai creativ.

Te-ar mai putea interesa