Lenovo V15 G2 ALC review

Lenovo V15 G2 ALC e un nou laptop construit în jurul unui procesor AMD Ryzen și se adresează celora interesați de un model pentru sarcini office. Asta deoarece are niște caracteristici tehnice care ajută doar în acest sens.

Preț și disponibilitate

Modelul V15 vine în mai multe variante, una foarte populară fiind cea cu procesor Ryzen 3 5300U. Datorită faptului că are niște specificații decente are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Păreri pro și contra

Chiar dacă e un laptop office, acesta are niște performanțe extrem de bune. Acest lucru se datorează în principal faptului că are procesor Ryzen și stocare pe SSD. Mai exact e vorba despre un procesor Ryzen 3 5300U care scoate 10.084 puncte pe cpubenchmark. Acesta lucru se datorează celor 4 nuclee și a faptului că a fost lansat undeva la jumătatea anului trecut.

Ecranul e unul de 15,5 inci cu rezoluție FHD și panou clasic (adică TN). De aici și utilizarea sa pentru birou.
Memoria sistemului e de 4 giga, dar suportă maxim 12, cei 4 fiind integrați pe placa de bază. Pe partea de stocare are un SSD de 256 giga, iar dacă vreți mai mult atunci puteți alege un hard extern.

  • Portabilitatea e una bună deoarece laptopul are o greutate de 1,7kg, iar bateria poate să țină și maxim 7,5 ore.
  • Stă excelent pe partea de conectivitate deoarece are wireless ac, 3 porturi USB, LAN Gigabit, bluetooth.
  • Procesorul e unul foarte rapid.
  • Ecranul are panou TN
  • Putea să aibă 8 giga RAM, dar pentru sarcini office sunt suficienți și 4. 

Verdict

Un laptop precum Lenovo V15 G2 ALC se va dovedi foarte bun pentru acasă, dar și la birou. Iar, comparativ cu alte modele are un excelent raport între preț și dotări. Nu știu dacă o să mai găsiți un laptop la fel de performant sub 1.700 lei. 

Ca alternativă aș recomanda modelul de 14 inci (V14), dar numai în cazul în care vreți ceva mai compact.

Te-ar mai putea interesa