Lenovo Legion S7 16IAH7, laptop cu Core i5 Alder Lake și DDR5

După cum bine știți Intel a lansat o nouă serie de procesoare numită Alder Lake ca răspuns la cea mai recentă serie Ryzen de la AMD. Aceste procesoare sunt prezente pe modelul din imaginea de jos – Lenovo Legion S7 16IAH7, în special modelul Core i5 care poate fi de ajuns pentru ce jocuri veți încerca deoarece are specificații excelente (similare cu procesoarele Core i7 din generații precedente). Procesorul este cea mai importantă componentă, însă și restul sunt la fel de importante (memoria RAM, placa video dedicată etc).

Prețul său nu poate fi prea mic deoarece este prezentă și memoria RAM DDR5 care este de 16GB. Această reprezintă o alternativă la memoria DRR4 de 32GB, adică este mult mai densă și frecvențele de lucru sunt impresionante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Am ales să vă prezint acest laptop și vă pot spune că nu sunt disponibile prea multe configurații, dar s-ar putea să mai apară și altele cu procesoare Core i7, însă nu cred că și cu Core i9. Prețurile sunt cam piperate dacă ne uităm la generațiile precedente și este de înțeles dacă ne uităm la Benchmark-uri sau la tastele făcute în anumite jocuri.

Nu o să vă dau rezultatele pentru că depind de setările făcute și poate că interesează și un număr minim de fps-uri. Cert este că avem plăci video RTX 3050 Ti și RTX 3060 care se descurcă mai bine în comparație cu seria anterioară și cele GTX.

Din nume reiese că are un ecran puțintel mai mare, dar diferența nu este atât de sesizabilă, însă vedem că ecranul oferă o luminozitate mai generoasă – 300 niți, dar și rezoluție este puțin crescută (datorită mărimii ecranului).

Dotările nu diferă de la un model la latul, însă este clac că vorbim de o serie mai avansată pentru că avem tehnologii ca Thunderbolt v4 și WiFi ax 2×2, adică un plus de conectivitate și viteză de transfer a datelor.

Concluzie

Numai voi puteți decide dacă modelul Lenovo Legion S7 16IAH7 este cel care l-ați căutat și care va înlocui actualul laptop/PC. E un bun desktop replacement ca și modelul de la concurență HP Victus 15-fa0018nq.

Te-ar mai putea interesa