Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H, laptop cu procesor pe 7 nm și RTX 3060

Laptopul Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H este unul creat pentru cei pasionați de gaming și nu numai. Am văzut numeroase laptopuri de 16 inci de la HP, așa că a sosit timpul și ca Lenovo să oferă o astfel de soluție pentru cei ce vor un ecran mare. Laptopul nu este cu mult mai mare decât unul de 15 inci, aș zice că este chiar identic pentru că marginile ecranului sunt chiar subțiri. Nu cred că vă interesează foarte mult designul său ci mai degrabă configurația sa.

Din poza de jos se vede designul modern și robust al acestei serii, iar fantele generoase din lateral și spate ajută mult sistemul de răcire. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Nu ne putem plângă că nu oferă suficient spațiu de stocare sau multitasking decent. Nu aveți pentru ce să mai faceți vreun upgrade, adică consider că oferă exact ce aveți nevoie pentru numeroase jocuri. Laptopul îl alegeți și în funcție de titlurile preferate, iar dacă anumite jocuri cer mai mult, atunci aveți nevoie de un Ryzen 7 sau un Core i7.

Cu plăcile video noi puteți alegeți mai multe opțiuni din setări, iar aici mă refer la cele din seria RTX. Pe laptopul prezentat vedem modelul RTX 3060 care nu este cel mai scump, însă impresionează la multe capitole.

Păreri pro și contra

Sunt o mulțime de caracteristici speciale: carcasă din aluminiu, securitate E-Camera shutter, tastatură iluminată, baterie de 80 Wh cu autonomie maximă de 8 ore, ecran superb cu sRGB 100%, HDR și rată de refresh de 165 Hz. Ecranul a devenit destul de important pentru anumiți gameri, așa că producătorii de laptopuri trebuie să ofere soluții pentru acești utilizatori. Conectivitatea este excelentă, adică avem tehnologii fără fir noi și porturi USB 3.2. Multe dintre acestea sunt standard, însă de la un an la altul vedem îmbunătățiri.

Un laptop mai deosebit și cu un hardware modern este cel de sus. Poate că nu are un procesor Intel, însă noile procesoarele AMD mi se par a fi mai bune. Lenovo Legion 5 Pro 16ACH6H este unul dintre puținele laptopuri cu ecran de 16 inci de la acest brand și merită pus pe listă.