Lenovo Legion 5 17ACH6H, păreri laptop cu Ryzen

Lenovo Legion 5 17ACH6H e un model de 17 inci cu procesor AMD și placă video Nvidia RTX. La prima vedere pare un laptop de jocuri, dar dacă ne uităm mai bine la specificații atunci putem observa că e un model util și la sarcini sofisticate. Mă refer la sarcini precum CAD, editare video și programare.

Aparatul are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe banii aceștia primim un aparat de la un producător premium de laptopuri. Se poate vedea că e vorba despre un laptop de culoare închisă, adică pe culoarea „phantom blue” (un albastru închis).

Argumente pro și contra

Laptopul 17ACH6H al celor de la Lenovo este disponibil în mai multe configurații, dar toate sunt cu procesor AMD și placă video Nvidia. Să nu mă înțelegeți greșit, acest lucru e unul bun deoarece vedeți că alegerea unui procesor AMD face ca laptopul să fie mult mai ieftin. Iar, performanțele procesorului sunt la fel de bune (dacă nu chiar mai bune) precum cele ale unui echivalent Intel. Spre exemplu, procesorul Ryzen 7 5800H este unul cu 8 nuclee și scoate 21.335 puncte la benchmark.

Alte aspecte pozitive ar fi următoarele:

  • Ecranul e unul de 17,3 inci cu rezoluție Full HD, panou IPS, strat anti-orbire și rată de reîmprospătare de 144 Hz.
  • Memoria e una suficientă pe partea de RAM și SSD. Este vorba despre 16 giga tip DDR4 și stocare Solid State Drive de 512 giga.
  • Placa video e una de top, adică o RTX 3060 cu 6 giga memorie video tip GDDR6.
  • Porturile sunt dispuse așa încât să nu încurce (o parte din ele sunt în spate).

Evident că portabilitatea nu este ca a unui LG Gram. În felul acesta laptopul are o greutate de 3kg și o baterie care poate să țină 4-7 ore.

Eu aș recomanda un astfel de notebook PC celora interesați de ceva care să se comporte fără reproșuri atunci când vine vorba despre a rula jocuri ori sarcini solicitante.

Te-ar mai putea interesa