LG Gram 16Z90Q, laptop cu portabilitate extremă și ecran de 16

LG Gram 16Z90Q este un laptop cu portabilitate extrem de bună care e apreciat de oamenii de afaceri ori persoane care au nevoie de ultraportabile. Denumirea de Gram este una datorată faptului că are o greutate foarte mică, de puțin peste un kilogram. Mai exact, este vorba despre 1,2 kilograme.

Aparatul vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un aparat care se prezintă bine dpdv vizual și al dotărilor. Din poza de alături se poate vedea că acest model este unul pe negru și că ecranul acestuia e unul de 16 inci.

Argumente pro și contra

Chiar dacă acesta e un laptop cu portabilitate foarte bună, dotările sunt de laptop de top. Din această cauză aș dori să trecem în revistă principalele atuuri ale acestui model:

  • Memoria RAM este una de 16 giga tip DDR5, iar stocarea e una de 512 giga pe SSD tip M2.
  • Portabilitatea e una extremă deoarece greutatea e de 1,2 kilograme, iar bateria ține maxim 20 ore.
  • Vine cu Windows 11 preinstalat, acest lucru ajutându-ne la a putea folosi laptopul din prima clipă.
  • Procesorul e unul foarte puternic cu 12 nuclee și care a fost lansat pe piață la început de 2022. E vorba despre un model care scoate 17.036 puncte la cpubenchmark.
  • Ecranul de 16 inci e unul cu rezoluție 2560×1600 pixeli și cu strat anti-glare. De asemenea panoul e unul tip IPS pentru unghiuri de vizualizare foarte bune.

Din păcate nu e un model pentru jocuri, acest lucru văzându-se și de pe urma faptului că aparatul nu are placă video cu memorie dedicată. Trebuie ținut cont și de faptul că prețul e unul similar cu al unui MacBook, existând modele MacBook Air la 4000 și ceva de lei.

De final trebuie să scriu despre acest model că se va dovedi util celora interesați de un notebook cu portabilitate foarte bună. Un astfel de model este pentru cei obișnuiți cu ecosistemul Windows, alții probabil că vor alege varianta Mac Air deoarece e mai ieftină superioară la anumite aspecte.

Te-ar mai putea interesa