Lenovo Legion 5 15ITH6H, laptop cu placă video performantă

Laptopurile de gaming pot avea fie hardware AMD, fie Intel. Depinde și ce preferințe aveți poate că nu ați să renunțăm la gadget-urile cu Intel deoarece sunt de încredere, însă din câte am observat soluțiile cu AMD sunt mai accesibile. Un bun exemplu este modelul Lenovo Legion 5 15ACH6A care are placă video dedicată RX și diferența de preț este destul de mare. Alte diferențe între cele două serii de laptopuri nu prea sunt, iar aici mă refer la ecran, dotări, memorie și SSD. Adică puteți alege fie acela, fie Lenovo Legion 5 15ITH6H care este prezentat mai jos.

După cum spuneam mai sus, dacă bugetul este mai limitat, alegeți cu încredere cealaltă variantă chiar dacă sunt diferența de performanță la capitolul grafică (câteva fps-uri). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar dacă este doar un Core i5, acesta are 6 nuclee și o frecvență nominală destul de mare. scorul de performanță obținut în benchmark poate fi comparat cu cel al procesoarelor Core i7 din generațiile precedente (datorită unui număr similar de nuclee). Evident că un core i7 se descurcă mult mai bine dar prețul nu este pe măsura oricui, de aceea multe laptopuri de gaming au un astfel de procesor.

Memoria RAM poate fi mărită dar și cei 16 GB sunt de ajuns pentru numeroase jocuri sau aplicații.

În plus față de alte laptopuri, acesta vedem două porturi Thunderbolt v4 adică un plus de conectivitate. astfel puteți conecta orice monitor sau periferic folosind adaptorul potrivit.

Ca și în cazul variantei mai sus menționate, tastatură iluminată este tot albă și poate că nici nu va deranja acest lucru. Alte laptopuri oferă iluminare colorată sau chiar RGB (gama mai largă de culori).

Concluzie

Puteți folosi un monitor de gaming sau chiar un televizor 4K în locul ecranului său deoarece portul HDMI este de tip 2.1, dar ar mai fi și acele porturi Thunderbolt. Dacă tot vorbim de conectivitate, WiFi ax permite de transfer maxim te și pentru cei care au conexiunea la internet Gigabit. Deci Lenovo Legion 5 15ITH6H excelează la cele mai bune capitole, care sunt și foarte importante.

Te-ar mai putea interesa