Lenovo Legion 5 15ACH6A, laptop cu Radeon RX 6600M

Laptopul de gaming Lenovo Legion 5 15ACH6A este o alegere bună pentru cei care vor un hardware nou și modern. Acesta are și o construcție puțin mai diferită de restul laptopurilor Lenovo, iar acest lucru este vizibil doar din anumite poze de prezentare. Am observat că ecranul poate fi pliat până la 180 de grade, în caz că vreți să lucrați din picioare pe el. Evident că nu este gândit doar pentru gameri, poate fi folosit de oricine și pentru orice.

Un model cu configurație atât de performantă înlocuiește cu succes un desktop. Chiar dacă este mai scump, nu veți mai avea nevoie de un monitor de gaming și nici de multe periferice pentru că are dotări decente. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul Ryzen 5 de pe acesta poate fi comparat cu unele model Core i7 de la Intel, dar nu și cu generația nouă, iar Ryzen 7 ar fi cea mai bună opțiune (este prezent și pe HP VICTUS 16-e0001nq). Tehnologia de fabricație este 7 nm, dar sunt și procesoare pe 6 nm, doar că sunt mult mai scumpe.

După cum am menționat mai sus are un ecran superb – IPS, rată de refresh 165 Hz, rezoluție 1080p, luminozitate de 300 niți.

Acesta fiind foarte important deoarece nu dorim să mai conectăm și eu un monitor la acest laptop, cum se întâmpla în trecut.

Dacă spațiul de stocare este foarte important pentru v-aș recomanda un SSD de un 1TB, adică configurația cu Ryzen 7. Cât despre memorie, un astfel de laptop are nevoie de 16 GB, astfel încât sistemul de operare să ruleze decent indiferent că nu este mai pornit un joc sau aplicație profesională.

Concluzie

Evident că are în dotare și o tastatură iluminată doar că nu este colorată sau RGB, ci este doar albă. Conectivitatea este foarte bună dar aici mă refer atât la porturi cât și la tehnologie fără fir. Este nevoie de instalarea unui sistem de operare ca Windows 11, iar aceasta se poate face prin intermediul unei stick USB.

Lenovo Legion 5 15ACH6A îl recomand celor pasionați de jocuri sau celor care vor o alternativă la fel de performantă ca și un PC.

 

Te-ar mai putea interesa