Lenovo Legion 5 15IMH05, laptop de gaming cu Intel Core i5/i7

Laptopul Lenovo Legion 5 15IMH05 este un model bun pentru gaming și puteți alege una dintre configurațiile disponibile. Diferențele de preț sunt vizibile atunci când vorbim de două procesoarele diferite sau dacă una dintre plăcile video și cealaltă este Ti. Laptopurile Lenovo sunt apreciate de majoritatea clienților indiferent de ce serie vorbim. Am ales seria de jos pentru că este una de actualitate și mai sunt și alte modele similare, dar cu diferențe la hardware (placă video RTX și altele).

Poate că cel de jos oferă exact ce aveți nevoie și de multe ori se upgradează memoria RAM la 16GB. SSD-ul îl consider de ajuns că doar nu se mai țin muzică și filme pe laptop. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Cele mai multe laptopuri au acel SSS de tip M.2 care este montat pe placa de bază, deci este loc și pentru unul de tip SATA. Aplicațiile și sistemul de operare pornesc rapid, iar pe acesta așa recomanda doar Windows 10. Acesta nu este preinstalat pentru ca prețul să fie mai atractiv (nu a fost plătită licența).

Păreri pro și contra

Cele mai multe porturi sunt așezate în spate ca să nu vedeți cablurile pe margini și răcirea este excelentă cu atâtea guri de aerisiri. Aerul rece este tras pe lateral și aerul cald este scos prin spate pentru a nu crea disconfort. Performanțele sunt excelente cu noile procesoare Intel Comet Lake, dar să nu neglijăm nici restul configurației. Vedem plăcile video noi care pot rula titluri noi fără probleme și la un număr decent de fps-uri. Ecranul laptopuri are standard o rată de refresh de 60 Hz și doar alte serii oferă mai mult – 120/144 Hz, în caz că jucați cu setări mai puține sau reduse spre minim. Eu v-aș recomanda pe cel cu Core i7 cu GTX 1650 Ti deoarece veți folosi laptopul mai mulți ani și este o investiție bună.

Lenovo Legion 5 15IMH05 se laudă cu o autonomie satisfăcătoare în modul economic dar tot nu se compară cu unul office care are un hardware mai eficient, însă fiecare laptop are avantajele și dezavantajele sale.