Lenovo Legion 5 15IAH7, laptop de gaming compact

Laptopurile de gaming au scăzut mult în dimensiuni în ultimii ani, astfel că am ajuns să avem modele ca cel de jos. Este vorba de Lenovo Legion 5 15IAH7 care este prezent în câteva configurații interesante, astfel că veți găsi una pentru bugetul alocat. La prima vede nu pare a fi un laptop de gaming, însă dacă vă uitați pe lateral, veți vedea că sistemul de răcire al laptopului este ceva mai avansat (sunt fante mult mai mari), plus că multe dintre porturi sunt pune în spate.

Fiind un brand cu experiență, designul laptopurilor chiar este unul destul de atrăgător, chiar și fără acele lumini RGB de prin jur. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurațiile pot avea procesoare Core i5 sau Core i7 (seria Alder Lake), dar și plăci video foarte bune (de la RTX 3050 la RTX 3070). Sunt diferențe și la restul componentelor dar unele sunt la fel (același SSD de 512GB). Îmi place că are memorie RAM de tip DDR5 astfel că și 16GB este de ajuns.

Ecranul este același, adică are tehnologie IPS, luminozitate de 300 niți și rată de refresh de 144 Hz. Și restul dotărilor sunt excelente: Thunderbolt v4, difuzoare de 4 W, WiFi ax 2×2, baterie de 80 Wh și tastatură iluminată. La acesta nu vedem lumini RGB ca la alatele pentru că producătorul nu a dorit să impresioneze foarte mult cu design. Oricum, ar fi redus din autonomie și ar fi mărit puțin temperaturile interioare.

Concluzie

Lenovo Legion 5 15IAH7 arată bine cu acel finisaj gri și este unul dintre puținele laptopuri de gaming pe această culoarea, majoritatea fiind pe negru. O să vă placă acesta chiar și cu acea tastatură iluminată pe alb și chiar dacă tastele par puțin înghesuite, sunt acceptabile și se vede chiar din imaginile de prezentare. Dacă bugetul vă permite, vă recomand laptop cu Core i9 și plăci video chiar mai bune, că în rest nu cred că veți avea nevoie mai mult (poate că unii și-ar dori și un ecran mai mare – 16-17 inci, cum are HP OMEN 16-k0002nq).

Te-ar mai putea interesa