HP OMEN 16-k0002nq, laptop de jocuri cu imagine QHD IPS

Laptopul din imaginea de jos are un ecran puțin mai mare decât restul (16.1 inci), dar nu e sesizabil deoarece marginea este destul de subțire. HP OMEN 16-k0002nq este un astfel de model și nu e nici prea mare, dar nici prea mic. Poate că ar fi mai bine dacă producători ar oferi numai soluții cu ecrane de 16 inci decât de 15 inci, respectiv 17 inci. Evident că anumite decizii pot fi influențate și de cerere, adică unii utilizatori ar prefera laptopuri cât mai mari, iar alții cât mai compacte.

Indiferent de mărime, componentele sunt relativ aceleași, diferențe pot fi doar la cum este organizat interiorul și chiar la placa de bază. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația unui laptop de gaming este foarte importantă că doar vreți să încercați anumite jocuri și știți deja cerințele hardware, astfel că nu puteți face prea multe compromisuri. Modelul prezentat mai sus are cel mai nou și avansat procesor de pe piață, iar aici ne referim strict la platformele mobile (laptopuri). Este vorba de Intel Core i9 Alder Lake care e disponibil în câteva variante (mai există și o variantă HX). Indiferent pentru care optați (celălalt fiind prezent pe alte laptopuri), scorul de performanță este dublu față de un Core i5 (din generații precedente).

Diferențele de performanță nu sunt atât de mari între procesoarele aceleași generații și nu ar trebuie să ne rezumăm doar la viteza procesoare, ci ar trebuie să aruncăm și o privire și pe restul componentelor. Placa video este și ea importantă, dar nu mă refer la cea Intel, cu la cea NVIDIA (GeForce 3070 Ti).

Poate că nu are o memorie RAM foarte mare, însă este de tip DDR5 iar diferențele se simt în jocuri, nici nu aveți nevoie de 32GB pentru că este relativ același lucru.

Concluzie

HP OMEN 16-k0002nq se descurcă bine în cele mai multe jocuri și dacă nu vă interesează să jucați orice joc la detalii maxime, acest laptop este pentru voi. Un laptop cu mai multe lumini RGB, mai accesibil pentru că are AMD Ryzen și hardware AMD este Lenovo Legion 7 16ACHg6,d ar depinde și la care vă uitați (sunt chiar și cu RTX 3080).

Te-ar mai putea interesa