Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05, laptop convertibil cu Core i5

Laptopul prezentat este unul convertibil, adică se poate transforma oricând din laptop în tabletă plin plierea complet sau parțială (cum se vede în imaginea de jos). Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 este modelul prezentat și doar din nume reiese că are balamale 360 destul de robuste. Acesta nu este singurul model 2 în 1, am mai văzut și în trecut laptopuri similare, însă nu și cu așa componente. Vorbim de cel mai nou Intel Core i5 de pe piață, iar acesta nu-l vedem pe desktopuri ci numai pe laptopuri.

Din imaginea de jos se vede cam cum poate fi folosit pe birou, adică nu este nevoie de stand și nu vă oprește nimeni să-l folosiți precum un laptop clasic (cum este MSI Modern 14 B5M). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul este un Intel Core i5 Tiger Lake cu 4 nuclee care are o placă video proprie –  Iris Xe Graphics. Aceasta este de ajuns pentru ce veți face pe el și sunt disponibile câteva configurații care poate v-ar interesa. Sunt diferențe mici între ele și care nu vor influența mult prețul. Mia precis, vorbim de mai multă memorie RAM și de un sistem de operare diferit – Windows 10 sau 11. Voi decideți care v-ar conveni mai mult, pentru că unii dintre voi aveți nevoie de 16GB RAM pentru anumite aplicații. Cu alte cuvinte, nu aveți un alt laptop de pe care să munciți.

Dimensiunile reduse nu afectează conectivitatea, adică veți avea suficiente porturi și tehnologii de comunicații la ultimele versiuni. Poate că pentru o tabletă 1.5 kg va fi cam mult și ecranul nu poate fi detașat cum vedeam la alte modele. E și un lucru bun în asta, deoarece componentele nu sunt înghesuite în ecran și în partea inferioară. Vă puteți bucura de performanțe mult mai mari și dacă înainte ați folosiți un PC, nu veți mai simți lipsa.

Concluzie

Bineînțeles, nu vorbim de un display foarte mare, astfel că laptopul are o construcție mai portabilă. Lenovo IdeaPad Flex 5 14ITL05 are tastatură iluminată ca să puteți lucra oricând și oriunde pe el, fără a mai folosi o lampă de birou. Eu v-aș recomanda cel mai performant laptop și cu software cât mai nou.

Te-ar mai putea interesa