Lenovo IdeaPad Creator 5 15IMH05, laptop de gaming și editare

Laptopul din imaginea de jos face parte dintr-o serie nouă și nu foarte populară, iar numele său este Lenovo IdeaPad Creator 5 15IMH05. Acesta se adresează pasionaților de jocuri și nu numai deoarece oferă dotări excelente. Până la urmă e vorba de un brand cu experiență în domeniu și produse oferite sunt excelente (raport calitate/preț foarte bun). Nu se compară cu laptopurile Legion și vedem doar după construcție, însă poate că nu vă interesează foarte mult aspectul său.

Prețul laptopului diferă de la o variantă la alta deoarece unele componente influențează destul de mult prețul (procesorul sau placa video dedicată. În acest caz vedem variante cu Core i5 sau Core i7, iar spațiul de stocare poate fi oferit de un SSD mare sau de un SSD mic+HDD. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele Intel prezente pe această serie fac parte din aceeași familie și specificațiile diferă între ele (frecvență și număr de nuclee). În funcție de conținutul care va fi rulat pe laptop, veți face alegerea finală și memoria RAM este la fel pentru că multitaskingul e important. Îmi place că nu mai este nevoie să puneți componente suplimentare sau să înlocuiți unele, adică oferă exact ce aveți nevoie.

Păreri pro și contra

Vedem o conectivitate excelentă și mă refer la porturi și tehnologii fără fir, deci va fi un înlocuitor bun pentru actualul PC sau laptop. E echipat cu o tastatură iluminată excelentă pentru a putea lucra pe el în orice condiții, un ecran cu rată de refresh 144Hz,  luminozitate excelentă (500 niți) și 100% Adobe RGB Gamut. Vedem și câteva dotări business care trebuie apreciate, însă nu e prezent cititorul de amprentă pentru  o autentificare mai rapidă. Bateria laptopului nu ține mult când îl solicitați mult, însă se încarcă rapid și pentru a scăpa de o grijă se poate ține în priză precum un PC.

Lipsa sistemului de operare nu e un minus cât timp prețul laptopului rămâne atractiv și instalarea se poate face rapid de pe un stick. Acest Lenovo 15IMH05 e diferit de alte modele și se vede foarte clar, motiv pentru care costă ceva mai mult, însă aș putea spune că prețul este corect.

Te-ar mai putea interesa