Lenovo IdeaPad 5 Pro 16IAH7, laptop cu ecran 2.5K

Tot mai multe laptopuri noi oferă un display ceva mai avansat, iar aici mă refer la anumite aspecte: tip, luminozitate, rezoluție și refresh. Modelul de mai jos Lenovo IdeaPad 5 Pro 16IAH7 are un ecran IPS, care e și cel mai popular, numai că are o luminozitate de 350 niți și o rezoluție de 2500 cu 1600 pixeli (numită și 2.5K). La un moment dat unii producători au creat laptopuri cu imagine 4K, dar nu prea aveau sens deoarece prețul laptopului a fost prea mare și nu prea se vedea mare diferență între unul 1080p și unul 2160p.

În anumite situații (editare video/photo), un laptop cu imagine mai bună poate fi destul de util în special dacă vorbim și de o diagonală pe măsură (16-17 inci). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Doar dacă ne uităm la hardware și la cum arată, veți ajunge la concluzia că nu este vorba de un laptop clasic, ci mai degrabă unul puțin mai premium. Nu are cum să fie un ultraportabil de top în acest buget, dar vă puteți mulțumi cu o greutate sub 2 kg.

Acesta este diferit de restul laptopurilor din acest buget, plus că are un design foarte plăcut. Câteva motive pentru care merită ales:

  • procesor cu 12 nuclee – ideal pentru multitasking și aplicații profesionale.
  • ecranul de 16 inci – specificații excelente și le-am menționat mai sus care sunt.
  • memorie RAM suficientă și de tip LPDDR5 – mai densă și mai eficientă, adică veți avea și o autonomie foarte bună.
  • spațiu de stocare rapid – M.2 de ultimă generație.
  • conectivitatea foarte bună, chiar și Thunderbolt v4.
  • tastatură iluminată – reduce din autonomie, însă va fi de folos când nu vă aflați la birou.

Dotările premium nu lipsesc și mai sunt și altele, iar per total aș zice că este un laptop care poate înlocui un desktop, fără probleme. Singurul minus este lipsa Windows-ului.

Concluzie

Lenovo IdeaPad 5 Pro 16IAH7 se adresează unei anumite categorii de utilizatori, de aceea alții vor alege un laptop de gaming (Lenovo IdeaPad 3 15IAH7) sau chiar chiar mai ieftin deoarece nu au nevoie de Thunderbolt sau memorie RAM atât de avansată.

Te-ar mai putea interesa