Lenovo IdeaPad 3 15IAH7, laptop cu Intel Alder Lake

Un laptop destul de interesant și popular deoarece oferă un hardware destul de nou, este modelul de jos Lenovo IdeaPad 3 15IAH7. Din numele său reiese faptul că este vorba de o serie de gaming nu foarte avansată, dar ceva mai de actualitate, iar ecranul măsoară 15 inci în diagonală. Vorbim de o întreagă serie care oferă numeroase configurații, dar cu diferențe nu foarte mari, însă eu aș face niște recomandări pentru cei care chiar vor să fie mulțumiți de alegere. În primul rând, aș recomanda pe cele cu RTX 3060 chiar dacă este vorba de o diferență de circa 900 RON, iar cel cu 8GB RAM l-aș exclude din opțiuni.

Nici nu prea ai ce face cu 8GB RAM, poate nici ca laptop de tip office (Windows 11 necesită 4GB), iar un upgrade viitor poate presupune costuri ceva mai mari plus că vă doriți să fie Dual Channel. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Evident că merită dacă îl doriți ca desktop replacement și pentru a rula jocuri mai noi ori aplicații de editare video. Vloggerii și nu numai, aleg laptop cu plăci video performante pentru a putea edita conținutul filmat, dar mai sunt și ultraportabilele (Lenovo Yoga Slim 7 Carbon 13IAP7) care pot fi luate pe oriunde, numai că sunt mai scumpe.

Dacă tot vorbim de greutate, laptopurile acestea nu sunt cele mai ușoare dar la restul capitolelor chiar excelează:

  • procesoare Core i5 și i7 Alder Lake, adică pe 10 nm.
  • configurațiile cu RTX 3060 au baterii mai mari, deci și autonomia office poate atinge chiar și 7 ore (60Wh, față de 45Wh).
  • ar putea fi o alegere chiar și de tip business destul de bună pentru că are acel Privacy Shutter pentru camera web, Thunderbolt și TPM 2.0.
  • cele mai importante porturi sunt în spate.

Concluzie

Aș putea lăuda fiecare componentă în parte în găsiți pe diverse site-uri Benchmark-uri cu acestea, însă trebuie subliniat faptul că seria nouă de procesoare Intel chiar impresionează. Singurul minus al acestui Lenovo IdeaPad 3 15IAH7 ar fi că nu au memorie DDR5, care este mult mai densă și scumpă, astfel că 16GB DDR5 poate ține locul unei memorie DDR4 de 32GB.

Te-ar mai putea interesa