Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7, laptop cu AMD Radeon 660M

Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7 este un laptop laptop cu ecran 1600p, adică care are o rezoluție ceva mai bună și nu mai este acel raport 16 pe 9, adică e puțin mai înalt. Astfel, crește spațiul de lucru dar și calitate imaginii este mult mai bună. Imaginea este importantă pentru cei ce editează divers conținut (foto/video). După cum am și menționat mai sus, are o placă video integrată de la AMD, iar pentru cei care nu știu, scorul ei este satisfăcător. Acesta nu se ridică la nivelul unei plăci video dedicate, dar pentru anumite aplicații nu este nevoie de memorie video ci de viteză de procesoare, adică procesul este mai important.

Se poate vede din imagine de jos că are o construcție puțin diferită adică ecranul este puțin mai mare și nu mă refer doar la diagonală (16 inci). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7

Merită sau nu merită cumpărat?

Vedem unul dintre cele mai performante procesoare de pe piață și l-am văzut pe multe laptopuri de gaming, dar văd că este apreciat și de creatorii de conținut, pentru că are 6 nuclee. Evident că și restul specificațiilor sunt foarte importante – tehnologie de fabricație (6 nm), frecvență (3.3 GHz), placă video.

Față de alte serii mai vechi, aceasta aduce un ecran puțin mai bun și va fi apreciat de cei mai pretențioși dintre voi, deoarece reproduce un număr mare de culori (100% sRGB). Cică imaginea este calibrată din fabrică însă o puteți schimba dacă nu este suficient de naturală.

Sunt și alte aspecte care merită menționate: tastatură iluminată, TPM 2.0, carcasă din aluminiu, WiFi ax, cameră IR etc. Puteți conecta orice display 4K pentru că acum aveți un laptop cu ieșire video HDMI 2.0, adică veți putea viziona cu mai multe fps-uri. Nu cred că ar fi cazul deoarece și ecranul laptopului suportă o rată de refresh de până la 120 Hz.

Concluzie

Lenovo IdeaPad 5 Pro 16ARH7 nu este prezent în foarte multe configurații deoarece este un laptop foarte performant și chiar nu aveți ce să mai upgradați la el, dar unii poate ar fi preferat un Ryzen 7 datorită numărului mai are de nuclee. Că tot vorbeam de nuclee, Lenovo IdeaPad 5 Pro 16IAH7 are un CPU cu 12 nuclee.

Te-ar mai putea interesa