Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ACN6, laptop cu ecran 2.8K de 90 Hz

Un laptop ca acest Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ACN6 poate ține unui desktop dacă vă interesează mai mult portabilitatea și funcționalitatea. Nu cred că veți găsi un motiv pentru a nu alege un astfel de laptop pentru acasă. Evident că nu este un laptop pentru gaming, ci un ultraportabil de 14 inci cu un hardware puțin mai diferit. Aici mă refer la configurația cu AMD Ryzen care este destul de lăudată, la care să adaugă SSD-ul de tip M.2. Evident și după numele său, vorbim de un laptop dintr-o serie office/business, iar dotările sunt pe măsură.

Producătorul a ales să nu pună Windows pe ele sau o placă video dedicată, pentru a fi mai atractive ca preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesoarele AMD Ryzen 5 și 7 sunt destul de populare pentru că sunt prezent pe multe laptopuri de gaming, cele office având procesoare diferite (de tip U). Acestea vine cu o placă video interesantă doar că nu are memorie video proprie pentru că e integrată. la capitolul imaginea, laptopul are un ecran cu specificații foarte bune și o rată de refresh mare – 90 Hz.

Unele model sunt echipate cu 16GB memorie, iar altele cu 8GB și pot spune că este de ajuns și 8GB cât timp va fi folosit pentru aplicații uzuale și navigare web. Doar laptopruile de gaming și profesioniste au nevoie de multă memorie pentru că sunt cerințe hardware mai mari.

Se poate folosi un mouse wireless deoarece laptopul are tehnologie bluetooth, iar pentru o viteză de transfer bună pe wireless e nevoie de un router wireless WiFi ac 2×2. La capitolul porturi, nu aș avea ce să-i reproșez pentru că mai toate laptopurile au aceeași conectori.

Concluzie

Are un design plăcut, configurația oferită este conform bugetului, ecranul are refresh mare și altele. Nu toți producătorii de pe piață oferă astfel de soluții sau la un așa preț. Treptat, mai toate laptopurile vor avea cel puțin o rezoluție 1080p, iar cel de sus se laudă cu una 1800p. Lenovo IdeaPad 5 Pro 14ACN6 nu costă mult și configurația e destul de echilibrată, cât timp nu veți încerca jocuri (Lenovo IdeaPad 3 15IHU6).

Te-ar mai putea interesa