Lenovo IdeaPad 3 15IHU6, laptop multimedia foarte apreciat

Laptopul Lenovo IdeaPad 3 15IHU6 este unul dintre multele modele ale seriei IdeaPad 3 care atrag multe priviri datorită designului și performanțelor. Chiar dacă arată precum un laptop clasic, sistemul de răcire e superior astfel că laptop se menține destul de rece. Acest brand oferă destul de multe serii de gaming, iar aceasta pare să fie cea mai accesibilă dar nu e exclus să ofere chiar și variante mai ieftine. Bineînțeles, prețul este afectat de dimensiunea SSD-ului și capacitatea memoriei RAM, însă nu se pot face compromisuri dacă vreți să jucați jocuri.

Laptopurile de gaming sunt, în general, pe culoare neagră cu linii roșii, portocalii, verzi etc. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Vine cu unul dintre cele mai noi și performante procesoare de pe piață și e disponibil doar pe platformele mobile – i5-11300H (Tiger Lake pe 10 nm). Bineînțeles, acesta are o placă video integrată (Lenovo V15 IML are doar grafică intergată) care nu poate fi folosită pentru jocuri, de aceea are și GTX 1650. Totuși, modelul GTX 1650 Ti e ceva mai bun (cu circa 25%) și veți găsi destul de multe comparații între cele două.

Nu vine cu HDDD, dar pentru jocuri aveți nevoie doar de un mediu de stocare fiabil și viteză de citire foarte bună. Sunt foarte puține laptopuri care mai au HDD și nu cred că cineva ar mai face downgrade. Laptopul are toate dotările necesare și chiar câteva în plus, iar ecranul trebuie să fie FullHD pentru a vă bucura de o experiență mai bună. Chiar dacă nu e foarte mare (15.6 inci), puteți conecta un televizor la acesta cu un cablu HDMI.

Sunt prezente numeroase porturi pe lateral care vă permit conectarea diverselor periferice și chiar dacă nu are Windows 10 preinstalat, trebuie să-l puneți ulterior.

Concluzie

Nu prea aș avea ce să-i reproșez în acest buget, ci doar să-l laud. Are port HDMI 2.0, USB 3.2 și tip C, tastatură iluminată, componente performante, sistem de răcire bun, greutate acceptabilă (irelevantă pentru laptopuri multimedia sau de gaming). Lenovo IdeaPad 3 15IHU6 e suficient de performant, dar un model cu grafică RTX e superior la capitolul jocuri.

Te-ar mai putea interesa