Lenovo IdeaPad 5 14ITL05, laptop cu Intel Tiger Lake

Lenovo oferă numeroase soluții pentru utilizatori, iar calitatea a fost de fiecare dată superioară altor branduri. Se poate observa și la modelul de 14 inci prezentat mai jos numit Lenovo IdeaPad 5 14ITL05. Ultraportabilele nu mai sunt atât de scumpe și hardware-ul este unul satisfăcător pentru acel buget. Chiar dacă este ceva mai mic decât o variantă de 15.6 inci, performanțele sunt impresionantă, în special dacă optați pentru varianta cu procesor Core i7.

Procesorul poate influența destul de mult prețul deoarece vedem modele cu Core i3, Core i5 și Core i7. Voi decideți care vi se potrivește și poate că aveți un buget stabilit. În orice caz, un SSD de 512GB este necesar dacă nu aveți alt laptop pe care să țineți câteva date sau fișiere. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Designul laptopului este plăcut și vi se oferă un touchpad generos care îl puteți folosi, însă productivitatea este mai mare cu un mouse. Puteți alege unul și fără fir dacă nu vă plac firele și vreți să-l transportați mai ușor.

La interior pot fi diferențe după cum am spus mai sus, iar cea mai accesibilă configurație cu Core i3 are un SSD mai mic (256GB). Are difuzoare stereo clare de 4W, o cameră web HD, microfoane duale și tehnologii audio noi (HD Audio și Dolby Audio).

Păreri pro și contra

Este prezentă o tastatură bine organizată și poate fi iluminată, dacă apăsați butonul cu această funcție. Ecranul IPS oferă cea mai bună calitate video în special că rezoluția este atât de mare. Se laudă cu o autonomie generoasă în modul office (maxim 11 ore) și care poate fi mai mică (condiții normale de utilizare). Porturile USB sunt excelente, adică vedem versiunile noi – USB 3.2 standard și tip C. Lipsa sistemului de operare nu este un minus, poate că aveți Windows 10 pe acasă pe un stick și instalarea va dura câteva minute.

Lenovo IdeaPad 5 14ITL05 are o greutate de numai 1.39 kg astfel că poate fi considerat un ultraportabil, doar că modelele de top sunt realizate din materiale mai scumpe și oferă tehnologii mult mia avansate.

Te-ar mai putea interesa