Lenovo IdeaPad 5 14ALC05, laptop performant cu AMD Ryzen

Laptopurile mai mici sunt ideale pentru utilizatorii care apreciază portabilitatea, iar varianta de 14 inci din imagine are și un hardware avansat. Este vorba de Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 care are procesoare AMD Ryzen. Bineînțeles, există diferențe între configurații și care afectează destul de mult prețul. Puteți alege fără probleme cel cu Ryzen 3 și cu SSD mic dacă nu stocați multe date pe el. Acea configurație este similară cu una cu Core i5 de la Intel, doar că aici vorbim de o tehnologie de fabricație mai bună – 7nm.

Arată bine ca multe alte modele de la acest brand, indiferent de buget sau ce hardware se află la interior. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Procesoarele de laptopuri au și o placă video integrată care ține locul celei dedicate, iar de multe ori chiar nu aveți nevoie de mai mult. Porturile sunt așezate destul de bine și pentru că are un design subțire, portul LAN lipsește dar aveți tehnologia WIFI 6. Dotările speciale sunt importante în special dacă vorbim de tastatură iluminată, cititor de amprentă, privacy shutter pentru cameră și TPM 2.0. Este conceput pentru un anumit segment de utilizatori și laptopuri ca acesta nu prea veți găsi în acest preț (mă refer la concurență).

Păreri pro și contra

Este perfect chiar și pentru mici companii deoarece are dotări foarte bune, este fiabil și vedem componente avansate. Are un design plăcut și foarte subțire, iar din imaginea de sus se vede cel mai bine. Calitatea audio este foarte bună având difuzoarele îndreptate spre utilizator, adică sunt lângă tastatură. Laptopurile de 14 inci nu au acea tastatură numerică în partea dreaptă, de aceea este mai mult loc pe lângă ea. Lipsa sistemului de operare Windows 10 este un minus care poate nu ar trebui luat în considerare deoarece o licență nu costă mult și instalarea durează câteva minute.

Ecranul IPS este excelent și oferă o claritate superioară indiferent cum priviți ecranul, iar luminozitatea este perfectă chiar și pentru a lucra în spații luminoase. Lenovo IdeaPad 5 14ALC05 este perfect pentru a folosi programe office diverse, dar și pentru navigare web fără fir.

Te-ar mai putea interesa