Lenovo IdeaPad 3 15IGL05, laptop ieftin dar bun

Laptopul a devenit destul de populat în ultimii ani și puțini sunt cei care mai caută un desktop. Lenovo IdeaPad 3 15IGL05 ocupă puțin spațiu pe birou și oferă un design plăcut, dar și un hardware modest. Îl recomand elevilor deoarece are dotări foarte bune și pot spune că nu-i lipsește absolut nimic. arată ca un laptop oarecare, însă diferențele majore sunt la interior și acelea afectează destul de mult prețul laptopului. Cel de jos poate înlocui un PC mai vechi dacă nu vă interesează performanțele, nici un ecran foarte mare și poate că-l vei folosi doar pentru navigare web și aplicații office.

Este mai accesibil și din cauză că nu are sistem de operare preinstalat, iar procesorul este un Intel Celeron. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația sa este una de tip office și se vede destul de bine din hardware-ul său. Poate că acel Intel Celeron N4020 nu este cel mai grozav procesor de la acest brand, însă se descurcă bine în multe situații (ca și Asus Chromebook C425TA). Laptopul se mișcă excelent cu acel SSD de tip M.2 și poate stoca destul de multe, însă fișierele media le puteți stoca pe altceva (filme, poze, înregistrări).

Când discutăm de un laptop accesibil, trebuie să știți că vorbim de un hardware de tip Entry Level. Poate fi folosit pentru a viziona conținut 1080p, însă nu aveți cel mai mare ecran, dar există o ieșire HDMI în acest sens. Mă gândesc că poate aveți un televizor sau monitor mare pentru conținut media.

Cu timpul se poate pune un SSD mai mare, astfel că nu vă mai puteți plânge de spațiul disponibil ori alegeți un mediu de stocare extern. Conectivitatea bună este dată de porturi și tehnologiile fără fir, iar în cazul laptopului de sus avem: USBuri 3.2, USB 2.0, HDMI, audio/microfon, WiFi ac și bluetooth 5.0. Greutatea laptopurilor a scăzut destul de mult indiferent de ce serie vorbim, iar modelul de sus  ajuns să cântărească doar 1.7 kg.

Concluzie

Lenovo IdeaPad 3 15IGL05 este o alegere atractivă și am văzut mai sus că excelează la câteva capitole. Autonomia este foarte bună pentru că are un hardware cu consum redus, dar depinde și de stilul utilizatorului.

Te-ar mai putea interesa