Lenovo IdeaPad 3 14ALC6, laptop pentru studenți cu Windows 10 S

Modelul de laptop din imaginea de jos este Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 care face parte dintr-o serie destul de cunoscută, însă față de altele vedem un procesor diferit. Performanțele sunt foarte bune chiar dacă vorbim de AMD, dar și restul componentelor sunt foarte importante. Am menționat mai sus că acesta se adresează studenților, dar poate și elevilor, pentru că are un sistem de operare Windows 10 S. Poate că din imaginea de prezentare de mai jos nu iasă prea bine în evidență culoarea, dar nu este vorba de negru, ci de un albastru închis.

O configurație office poate fi de ajuns pentru cei vreți să faceți pe pe, adică nu aveți nevoie de o placă video dedicată sau mai știu eu ce procesor. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am precizat anterior, laptopul din imagine este un model destul de simplu cu performanțe modeste (ca Lenovo IdeaPad 3 14ITL6). Procesorul este foarte important și merită să menționez că are unul dintre cele mai bune variante de pe piață- Ryzen 3 5300U. Acesta folosește cea mai nouă tehnologie de fabricație – 7 nm, astfel performanțele și eficiența  sunt excelente. Cu alte cuvinte, vorbim de o autonomie bună și dacă vreți să-l folosiți precum un desktop PC, atunci în țineți mai tot timpul conectat la priză.

Ecranul de 14 inci este perfect pentru că vorbim de un IPS cu specificații foarte bune, adică imaginea a rămas la fel de mare – Full HD. Conținutul video se vede foarte bine, adică vedem numeroase detalii și scrisul este și el clar, nu mai trebuie să mărimi imaginea de fiecare dată. Suportă până la 12GB RAM, dar nu aveți nevoie de mai mult de 8GB pentru că nu sunt aplicații care să consume atât de mult (chiar și dacă alegeți să faceți multitasking).

Concluzie

Lenovo IdeaPad 3 14ALC6 are dotări foarte bune și o configurație modernă, din care nu lipsește acel SSD rapid de tip M.2. Sunt puține laptopuri în acest buget cu tastatură iluminată, camera shutter, cititor de amprente, Windows 10, o construcție compactă (1.4 kg), o baterie cu autonomie foarte mare.

Te-ar mai putea interesa