Lenovo IdeaPad 1 15IJL7, laptop ieftin și elegant

Lenovo IdeaPad 1 15IJL7 este un laptop ceva mai accesibil decât restul deoarece are un hardware modest (ca performanțe), dar și dotările sunt strict cele standard. La prima vedere nici nu ai zice că este un laptop de buget, ci mai degrabă un laptop avansat cu un design foarte atrăgător. Combinați de culori gri cu negru este foarte bine aleasă, tastele sunt depărtate și puțin rotunjite, astfel că va fi o plăcere să lucrezi pe el. Pentru lucru office aș recomanda și un mouse deoarece touchpad-ul nu oferă o productivitate prea ridicată, dar nici precizia nu este prea grozavă.

Ținând cont că nu veți găsi multe desktopuri în acest preț și cu monitor, laptopul reprezintă cea mai inspirată alegere. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Lenovo IdeaPad 1 15IJL7

Merită sau nu merită cumpărat?

Prețul este atât de mic pentru că are componente modeste, însă destul de interesante ținând cont de concurență. Mai precis, alți producători oferă doar soluții cu Intel Celeron sau procesoare din generații mai vechi. Pe acesta vedem procesorul Intel N6000 care Quad Core decent cu tehnologie de fabricație pe 10 nm. Alături de acesta este și placa video Intel UHD Graphics, care e foarte populară pe laptopuri. Aceasta nu are memorie video proprie fiind un model integrat, dar suficient de performant.

Poate că ecranul nu este cel mai grozav însă diferențe între ecrane se văd doar din anumite unghiuri. La acesta este vorba de un TN cu imagine HD+, adică nu avem popularul IPS cu imagine Full HD. Astfel, vă veți bucura de o autonomie mult mai mare.

Pe acesta nu aș instala cel mai recent Windows (11) deoarece are cerințe hardware mai ridicate, ci mai degrabă versiunea 10 care cere doar 2GB RAM.

Concluzie

Lenovo IdeaPad 1 15IJL7 se mișcă excelent în special datorită acelui SSD, dar și restul componentelor sunt importante. Ideea că acel clasic hard disc era prea lent și de aceea mulți producători nu l-au mai ales, plus că ocupă mult spațiu în comparație cu un M.2 (cum vedem și pe modelul de la concurență numit HP 15-dw3030nq).

Te-ar mai putea interesa