HP 15-dw3030nq, laptop cu SSD M.2 (PCIe)

HP 15-dw3030nq este unul dintre numeroasele laptopuri office cu procesor de ultimă generație. Sunt destul de multe modele ca și acesta, adică cu Core i5 de la Intel, memorie de 8GB și SSD. Nici nu mai are sens ca producătorul să pună acea placă video GeForce deoarece placa video Intel se descurcă la fel de bine în anumite aplicații ori poate că vă reduceți strict la conținut video (filme). Să nu vă închipuiți că un astfel de laptop va putea rula jocuri 3D recent apărute, pentru acelea aveți nevoie de un laptop Omen sau Victus, adică vorbim de serii speciale concepute pentru astfel de sarcini.

Chiar dacă arată la fel ca și restul, laptopul prezentat are la interior un hardware modern care poate să facă cu brio multor sarcini office (navigare web și aplicații). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar și dotările joacă un rol destul de important când vorbim de un laptop că doar nu dorim să avem prea multe cabluri de la periferice în jurul său. Totuși, un mouse cu fir poate că ar fi mai bun dacă vă interesează precizia și dacă tot stați la birou, nu v-ar deranja atât de mult.

Imaginea este suficient de detaliată la aceste laptopuri deoarece mai toate au rezoluție Full HD, însă diferența o face și panelul dar și anumite specificații. Sunt serii care oferă refresh mai mare dacă vreți mai multe care pe secundă sau care reproduc un număr mai mare de culori dacă vreți să faceți editări foto ca un profesionist.

Majoritatea laptopurilor au 8GB RAM și nici nu veți avea nevoie de mai mult pentru că Windows 11 consumă 4GB adică mai mult decât versiunea anterioară, dar tot rămâne vreo 4-5 GB RAM pentru aplicații. Decât să vă gândiți la vreun upgrade viitor, mai bine alegeți direct un laptop cu 16GB.

Concluzie

HP 15-dw3030nq a fost conceput ca o alternativă la un PC, iar dacă nu sunteți mulțumiți de ce oferă, un HP Pavilion 15-eh1041nq cu AMD Ryzen și Windows 11 preinstalat ar fi o alegere mai avansată (dar memoria este tot la fel).

Te-ar mai putea interesa