HP VICTUS 16-d0101nq, laptop bun pentru jocuri

Unii producători de laptopuri oferă soluții cu ecrane ceva mai mari însă la unele nu prea se vede diferență, iar aici mă refer la cele cu imagine de 16.1 inci. HP VICTUS 16-d0101nq este un astfel de laptop și face parte dintr-o serie foarte populară fiind pe piață de ceva timp și este destul de apreciată de pasionații de jocuri. HP oferă și alte tipuri de laptopuri, în aceasta (Victus) mi-a captat atenția deoarece arată bine și componentele sunt bune pentru acel buget.

Pe modelul prezentat vedem cel mai recent procesor de Intel care concurează cu soluțiile Ryzen de la AMD, doar că sunt diferențe între ele. Acele diferențe influențează eficiența și scorul de performanță, dar depinde și de preț. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus, pe acesta este prezent un procesor Intel, model Core i5 Tiger Lake. Acesta are o placă video propriu, iar aici mă refer la cea integrată, dar aveți cea dedicată RTX 3050 Ti de la Nvidia. Deci nu este vorba de orice versiune, ci de cea Ti care oferă un plus de fps-uri sau detalii în jocuri (în funcție de setări).

Suportă până la 32GB RAM ca multe altele însă nu veți avea nevoie de atât de multă memorie, eventual vă puteți gândi să faceți un upgrade la 16GB (Windows-ul are nevoie de maxim 4GB).

Conectivitatea este foarte bună la noile laptopuri, adică vedem numeroase porturi și chiar tehnologii wireless avansate, astfel că renunțați fără probleme la anumite cabluri (cum este el de rețea). Dar și așa nici nu prea mai aveți ce să conectați la el, eventual un mouse de gaming.

Concluzie

HP VICTUS 16-d0101nq poate fi pus pe lista de cumpărături în special că rulează rulează la setări decente jocuri ca Valorant, Red Dead Redemption 2, diverse simulatoare etc. Pentru setări ceva mai bune v-aș recomand un Core i7 cu RTX 3060 sau RTX 3070 (HP 17-ck1010nq are cu varianta Ti). Sunt laptopuri în diverse configurații și prețurile sunt în funcție de serie sau disponibilitate.

Te-ar mai putea interesa