HP 17-ck1010nq, laptop cu grafică GeForce RTX 3070Ti

HP 17-ck1010nq este un laptop ceva mai atractiv ca preț decât altele, pentru că nu are cea mai performantă placă video, însă tot este una destul de avansată – RTX 3070 Ti. Aceasta poate rula cele mai multe jocuri video la detalii foarte bune și astfel de performanțe se datorează și procesorului. În acest caz vorbim de noul Core i7 Alder Lake care este ceva mai bun decât anteriorul și a apărut ca răspuns la modelele AMD. Sincer, a durat cam puțin până să vedem noua generație de procesoare Intel, dar e loc de mai bine.

Sunt și laptopuri cu Core i9 dacă viteza de procesoare și nucleele vă sunt foarte importante. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Procesorul acestui laptop este unul atât de avansat încât nu trebuie să schimbați laptopul mulți ani de acum încolo. Se poate îmbunătăți spațiul de stocare și memoria în caz că vă doriți mai mult, adică placa de bază suportă până la 32GB RAM (cum are HP 17-ck1007nq) și un SSD suplimentar se poate lua în calcul. E recomandat să nu aveți toate fișiere pe același SSD, ci anumite fișiere (media) să le aveți pe altele.

La prima vede ați putea spune că este un ecran de 15 inci, însă este vorba de unul mai mare și cu o rezoluție potrivită – QHD. Mai vedem și alte îmbunătățiri – rată de refresh 165 Hz, luminozitate 300 niți, finisaj mat. Cele mai multe laptopuri de peste 10000 RON au DisplayPort și Thunderbolt v4. Acestea sunt un plus dacă vă interesează conectivitatea, mai precis să conectați un monitor profesional, să încărcați laptopul prin USB, dar și din alte motive.

Concluzie

HP 17-ck1010nq are un preț cam piperat însă dacă vă uitați la performanțele întregii configurații, veți vedea că poate fi comparat cu un desktop doar că nu mai are nevoie de monitor, ci doar de un mouse foarte bun. Periferice bune nu costă atât de mult dacă le raportăm la prețul acestui laptop, însă nici nu trebuie să vă zgârciți în special dacă vreți să face ți alegeri de care să nu vă plângeți ulterior.

Te-ar mai putea interesa