HP Victus 16-d0100nq, laptop cu Core i5-11400H

Laptopul HP Victus 16-d0100nq are o placă video dedicată destul de des întâlnită – RTX 3050 Ti, care vă permite să redați toate jocurile. Totuși, pentru a deveni un laptop de gaming de top e nevoie de componente hardware mai bune (Core i7 și placă video mai scumpă). Se poate pune mai multă memorie RAM dacă e nevoie dar cred că 16GB e de ajuns. Acest laptop poate fi bun și dacă nu vă jucați jocuri deoarece placa video poate fi folosită și pentru anumite programe profesionale. Poate un minus ar fi lipsa Windows-ului, dar puteți să-l instalați ulterior după ce ștergeți software-ul preinstalat – FreeDOS.

Se poate alege cea mai recentă versiune de Windows – 11, însă are un preț semnificativ mai mare. Voi decideți cât de importantă este versiunea aleasă, însă mie îmi place și varianta 10. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Pot spune că face parte dintr-o serie multimedia datorită plăci video RTX și procesorului Core i5 (cea mai recentă generație). Ecranul acestui laptop e unul cu imagine ceva mai clară datorită panoului IPS. Se poate pune destul de multă memorie RAM pe acest laptop, dar și cât are instalat pare să fie de ajuns. Spun asta deoarece sistemul nu necesită mai mult de 2-3GB RAM, iar restul rămâne pentru jocuri, aplicații etc.

Poate fi transportat destul de ușor dacă e să-l comparăm cu laptopurile din generațiile precedente, dar există laptopuri chiar mai portabile decât cel de sus. Viitoarele laptopuri tind să devină tot mai eficiente și portabile (datorită materialelor folosite și pentru că unele componente devin tot mai mici). Laptopurile pot fi mutate ușor dintr-o cameră în alta fără prea mult efort, poate ar fi bine să aveți un cablu de alimentare cu voi pentru că autonomia nu e foarte mare.

Concluzie

Merită lăudat pentru că are un hardware nou, un design atrăgător, numeroase porturi și dotări utile. HP Victus 16-d0100nq e una dintre cele mai bune laptopuri în acest buget și ceva mai ieftin pot fi doar cel cu placă video non Ti, care are performanțe cu 25% mai mici (Victus by HP 16-e0024nq).

Te-ar mai putea interesa