HP VICTUS 16-d0044nq, laptop de gaming alb

Laptopul de gaming din imaginea de jos este unul dintre puținele variante albe oferite de la HP, fiecare oferind ceva diferit (hardware și dotări). HP VICTUS 16-d0044nq este modelul prezentat mai jos și după cum vedeți, face parte dintr-o serie nouă atractivă. Chiar dacă pare a fi un laptop cu display de 15.6 inci, ecranul este ceva mai mare – 16.1 inci. Evident, greutatea laptopului este destul mare, însă nu și pentru un model conceput pentru taskuri mai dificile.

Acest brand oferă serii multimedia/gaming diferite pentru ca voi să găsiți laptopul ca vi se potrivește. Ținând cont că are componente cevam ai bune decât restul, e și normal să aibă un preț pe măsură. Nu l-aș compara cu un desktop deoarece are un design mult mai compact. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

laptopul prezentat vine cu un Core i5 nou, adică vorbim de arhitectura Tiger Lake pe 10 nm. Bineînțeles, este prezentă placa video Intel UHD pentru taskuri simple, iar când rulați jocuri, se comută automat pe cea dedicată. Este vorba de RTX 3050, care încetul cu încetul înlocuiesc pe cel GTX. Poate că ați și văzut că nu mai sunt laptopuri cu plăci video GeForce simple, deoarece nu prea aveau sens acele plăci video. Ideea e că sunt mult inferioare celor RTX și GTX plus că nu sunt cele mai grozave plăci pentru gaming.

Pentru a vă juca câteva ore pe laptop, acesta trebuie să aibă un sistem de răcire mai avansat și fante de evacuare suficient de mari. Calitatea imaginii este dată de tipul panelului, dar și de refresh-ul mare – 144 Hz. Difuzoarele Bang & Olufsen ale acestui laptop le vedem pe tot mai multe laptopuri și aș putea să spun au devenit standard pe laptopurile din segmentul mijlociu, dar este loc de mai bine pentru că nu vorbim de o putere foarte mare.

Concluzie

HP VICTUS 16-d0044nq este o soluție pentru cei pasionați de jocuri și nu numai. Poate că vi-l doriți doar pentru că arată bine, se descurcă bine în orice situație și are o tastatură iluminată. Dacă nu vă doriți o placă video atât de performantă, HP 15-dw3014nq reprezintă o soluție accesibilă.

Te-ar mai putea interesa