Victus by HP 16-d0040nq, laptop cu display de 16.1 inci

HP 16-d0040nq este un laptop din seria Victus care nu doar arată bine, ci și unul care are integrată tehnologie de ultimă generație pentru gaming la superlativ. Au trecut vremurile când un laptop de gaming costa peste 10.000 lei. Acum poți avea unul la undeva la 4000-5000 lei. De asemenea nu mai au nici 4-5 kilograme, ci undeva sub 3 kilograme pentru un model cu display de 16 inci cum e acesta. Bineînțeles, acest brand oferă serii de gaming foarte bune pentru pasionații de jocuri, ci și pentru cei care vor portabilitate.

Modelul de față vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim un laptop de top pe negru, însă sunt și alternative pe alb dacă nu mai vreți laptopuri complet negre.

Merită sau nu merită cumpărat?

Avantaje

Ecranul e unul superb cu diagonală de 16 inci, refresh 144 Hz și panel IPS. E genul de ecran pus pe majoritatea laptopurilor de generație nouă când vine vorba de laptopuri de jocuri.
Memoria RAM e una de generație nouă, deoarece vorbim despre DDR4. Are doar 8 giga, dar se poate adăuga încă o plăcuță de 8.
Placa grafică e una RTX 3050 Ti cu memorie de 4 giga, iar în felul acesta laptopul o să ducă orice joc.
Dispune de wireless ax 2×2 care permite transfer wireless la viteze Gigabit, iar dacă vreți să vă folosiți doar de LAN atunci vă sare în ajutor LAN-ul 10/100/1000.
Portabilitatea e unul dintre punctele forte care nu trebuie trecute cu vederea la modelul Victus întrucât are o construcție de numai 2.4 kg.

Dezavantaje

Din păcate nu ne putem bucura de un ecran 4k, dar eu zic că e suficient și FHD în condițiile în care laptopul are HDMI și se poate conecta un monitor extern sau televizor.
Poate că mai multă memorie este indicată, cei 8Gb sunt de ajuns pentru multe laptopuri office, însă unele jocuri cer mai mult.

Concluzie

Pentru cei în căutarea unui laptop de generație nouă cu procesor Core i5 Six Core și placă video RTX recomand acest model HP 16-d0040nq, dar sunt și cu cu AMD Ryzen – HP Victus 16-e0065nq. Nu e doar pentru pasionații de jocuri, ci și pentru persoanele care vor un laptop care să arate mai bine.

Te-ar mai putea interesa