HP VICTUS 15-fa0022nq, laptop albastru

După cum bine știți, majoritatea laptopurilor de gaming au un design negru, însă pot fi și excepții, iar modelul HP VICTUS 15-fa0022nq este unul. Mai precis, vorbim de un design albastru, dar nu în totalitate deoarece rama a rămas neagră ca la alte modele indiferent de tip sau serie. La aceste laptopuri (de gaming), logo-ul producătorului este înlocuit de cel al serie, astfel că pare a fi mai deosebit și chiar este.

Poate că pentru unii pare a fi un laptop prea scump, însă performanțele noilor componente chiar impresionează. Poate că nu are cea mai grozavă placă grafică, dar depinde și ce jocuri jucați și ce setări vă doriți să puneți. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Este echipat cu cel mai nou procesor Intel care a apărut după foarte puțin timp de la lansarea seriei precedente (ca răspuns la ce a lansat AMD). Chiar dacă este doar un Core i5, acesta este chiar mai performant decât Core i7 din generațiile precedente. Mai trebuie să menționez că seria de laptopuri Victus nu oferă anumite componente, de aceea trebuie să vă îndreptați atenția spre alta, cum e cea Omen dacă vă doriți Core i9 sau cele mai avansate plăci video (cum are HP OMEN 17-ck1005nq).

Trebuie specificat că anumite laptopuri pot oferi și dotări diferite, însă și cel de sus poate fi de ajuns:

  • ecran Full HD cu luminozitate bună. O rată de refresh mare nu ar avea sens pentru că acea configurație nu duce multe jocuri la detalii peste medium și un număr mare de fps-uri.
  • cele mai populare difuzoare Bang & Olufsen, care oferă o experiență plăcută
  • portul HDMI 2.1 permite conectare televizoarelor și monitoarelor 4K.
  • bateria de 52.5 Wh oferă o autonomie bună.

Concluzie

HP VICTUS 15-fa0022nq nu are o placă video din seria RTX dar se descurcă bine (God of War la High – 40 fps-uri, RDR 2 la Medium-High – 50 fps-uri, Elder Ring la High -47 fps-uri etc). Deci nu ne putem plânge și se descurcă atât de bine și pentru c ecranul nu are o rezoluție foarte mare.

Te-ar mai putea interesa