HP Victus 15-fa0016nq, laptop de gaming cu procesor Intel Core i5

HP Victus 15-fa0016nq poate fi următoarea alegere dacă jocurile care urmează să le instalați pe el nu necesită o configurație mai performantă. Cu alte cuvinte, laptopul prezentat are cel mai nou Core i5, care este cam la fel de performant ca și un Core i7 din generațiile precedente, iar placa video este un RTX 3050. Cât despre memorie, aceasta este de ajuns adică aveți suficient și pentru sistemul de operare. Puteți alege și Windows 10 pentru acesta dacă nu vreți un sistem de operare cu consum atât de mare, însă noile configurații recomandă Windows 11.

Chiar dacă toată seria Victus arată cam la fel, pot există variante pe albastru și pe alb, dar rama ecranului rămâne neagră indiferent de culoare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Noile procesoare de la Intel au fost lansate ca răspuns la cele mai recente lansări de la AMD, astfel că vedem 12 nuclee și o frecvență nominală destul de bună, care poate să ajungă în Turbo la valori destul de impresionante. Este vorba de seria Alder Lake care este diferită pe laptopuri și sunt mai multe variante, în funcție de laptop. În cazul de față, este vorba de varianta creată special pentru gaming, dar aveți și pentru laptopurile office.

Componentele pentru gaming sunt gândite astfel încât să ofere cât mai multă performanță dar în limita unui consum, deoarece trebuie să aveți o autonomie satisfăcătoare în modul office și să nu depășească puterea sursei. Poate că aveți cea mai accesibilă placă video RTX, însă vorbim de un model nou, adică RTX 3050 non Ti.

Spațiul de stocare nu este atât de mare pentru că în acest buget se pot pune doar SSD-uri :2 de jumătate de tera, dar poate că este de ajuns pentru jocuri. Restul fișierelor pot fi ținute în cloud sau pe un hard extern dacă sunt fișiere confidențiale.

Concluzie

HP Victus 15-fa0016nq este echipat cu componente destul de noi, o baterie de 70 Wh, o tastatură iluminată, WiFi ax (puteți spune adio cablului LAN), numeroase porturi USB, are un design cu greutate redusă și arată bine. Dacă vreți o tastatură cu RGB, alegeți Acer Nitro 5 AN517-41 sau un alt laptop HP (Legion).

Te-ar mai putea interesa