HP VICTUS 15-fa0012nq, laptop bun ca să joci jocuri

Laptopurile de gaming sunt tot mai populare deoarece oferă componente destul de avansate și pot rula destul de multe titluri la detalii și fps-uri decente. Seria de laptopuri Victus de la HP este una interesantă având un raport preț/performanță ok, iar un model care l-aș recomanda este HP VICTUS 15-fa0012nq. Din nume reiese faptul că are un ecran standard ca mărime, însă pot fi și variante cu ecrane mai mari (16.1 inci). Diferențe de performanță și configurații nu sunt între ele, ci numai de mărime, deci nu văd de ce producătorul nu oferă doar varianta de 16 inci. La fel se întâmplă și cazul seriilor ma avansate cum este Omen, unde avem și de 17.3 inci.

Deci sunt diverse combinații și aveți din ce să alegeți, plus că nu sunt stocuri foarte mari și nu ar trebui să vă gândiți prea mult în special în perioada aceasta a anului. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Un laptop de gaming poate fi identificat destul de ușor, adică are un design specific (de cele mai multe ori este negru și construcția este robustă), fante de aerisire mari, logo-ul brandului este înlocuit de cel al seriei și porturile sunt diferite (mai avansate sau chiar numeroase).

Mulți dintre voi vă doriți un astfel de laptop pentru ce are la interior, iar modelul de sus chiar impresionează la acest capitol (hardware). Adică are un procesor Core i5 Alder Lake, 16 GB RAM (nu este DDR5), SSD de jumătate de tera și o placă video RTX 3050 Ti. Însă sunt și variante mult mai performante în caz că vreți să alegeți mai multe detalii sau să obțineți fps-uri peste 100, cum este HP Victus 15-fa0018nq.

Placa video este foarte importantă deoarece fără ea nu ați putea rula titluri noi, în special că vorbim de seria RTX 3000 care este un pas foarte mare înspre performanțele oferite de desktopuri. Totuși, nu cred că se va ajunge vreodată ca laptopurile să fie la fel de performante ca și PC-urile deoarece sunt limitate de baterie și temperatură.

Concluzie

Pe lângă toate cele menționate mai sus, HP VICTUS 15-fa0012nq mai are și taste iluminate dar nu sunt RGB ca la modelele de top, însă poate că nici nu veți folosi prea des, poate că aveți un birou destul de iluminat.

Te-ar mai putea interesa