HP VICTUS 15-fa0006nq, recomandare laptop de gaming

Laptopul prezentat are un hardware destul de interesant în special când vine vorba de viteza procesoare, adică ne referim la procesorul Intel Core i7 12700H. Acesta a ajuns să fie prezent pe mai toate laptopurile de gaming, indiferent de brand sau serie, doar că mai poate exista o variantă puțin mai bună (HX). HP VICTUS 15-fa0006nq este acel laptop, însă mai are și alte componente interesante: memorie de 16GB, placă RTX 3050 și SSD M.2. Ținând cont de prețul laptopului, nu ne putem aștepta să vine cu memorie DDR5 care ar influența prea mult prețul laptopului sau un ecran cu rată de refresh foarte mare.

Veți vedea că sunt o mulțime de laptopuri ca și acesta, iar fiecare este diferit, de aceea merită să faceți câteva comparații înainte de achiziție pentru a fi sigur de opțiune. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Configurația acestui laptop este una destul de nouă chiar dacă nu toate componentele sunt atât de avansate, după cum am menționat mai sus. Mă refer la faptul că vedem cea mai recentă generație de procesoare care este prezentă și pe o platformă interesantă. Cam toate plăcile de bază noi oferă suport pentru M.2, astfel că instalarea sau înlocuirea unui SSD va fi destul de simplă. Dacă aveți de gând să jucați jocuri competitive și considerați că veți obține peste 60 de fps-uri în jocuri, atunci mai bine alegeți un HP VICTUS 16-d1013nq care are un refresh de 144 Hz și o placă video Ti (ceva mai bună decât cea standard).

Alături de acesta aș recomanda un mouse de gaming cu fir și aveți o recomandare, însă puteți opta și pentru altul dacă vă interesează numărul de butoane programabile.

Concluzie

HP VICTUS 15-fa0006nq nu necesită nici un upgrade viitor deoarece are suficientă memorie și chiar și spațiu pentru jocuri, iar datorită serviciilor de stocare în cloud, chiar nu mai este nevoie să mai țineți atâtea fișiere pe laptop sau eventual alegeți o soluție externă. Greutatea laptopului nu a scăzut foarte mult, însă nici nu ne interesează să fie prea portabil, ci mai degrabă să aibă un sistem de răcire cât mai bun (ca să asigure o răcire cât mai eficientă).

Te-ar mai putea interesa