HP ProBook 445 G8, laptop de 14 inci foarte performant

HP ProBook 445 G8 este unul dintre cele mai recente apariții chiar dacă nu are Windows 11, ci Windows 10 Pro, acesta reprezintă o opțiune bună. Este echipat cu cea mai recentă generație de procesoare AMD Ryzen și aici vorbim de modelul 3 și 5 care oferă 4 nuclee, respectiv 6 nuclee. De exemplu, acel Ryzen 3 este o alternativă la un Core i5 dacă ne uităm după specificații și ce scor de performanță scoate. Nu este un laptop office obișnuit ci unul ceva mai mai performant, motiv pentru care nu ar trebui să stați prea mult pe gânduri iar dacă cel cu Ryzen 5 vi se pare cam scump, alegeți pe celălalt.

Poate că nici nu aveți nevoie de un SSD atât de mare, că în rest nu sunt alte diferențe între cele două. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

După cum am menționat mai sus are procesoare din generația nouă de la AMD care promite un plus de performanță și soluțiile cu Intel parcă nu mai par atât de interesante. Chiar și placa video de la AMD este puțin mai bună dar depinde și pentru ce o folosiți. Diferențele de performanță se simt doar când solicitați mai mult configurația, adică rulați un anumit tip de conținut video sau aplicații profesionale.

Avem unul dintre cele mai bune display-uri de pe piață, adică un IPS cu luminozitate de 400 niți și rezoluție destul de mare. Memoria RAM satisface noile mult or utilizatori, însă la partea de stocare nu toate configurațiile vin cu un SSD de jumătate de tera. Laptopuri ca acesta suportă câteva îmbunătățiri dar nu cred ă ar avea rost să mai schimbați ceva la el, eventual după câțiva ani.

Concluzie

HP ProBook 445 G8 r fi o soluție și pentru afacerea voastră că doar vine cu versiunea Pro a sistemului de operare Windows 10. Tastatura iluminată este prezentă și ea (ca pe ASUS X415FA) și este destul de utilă indiferent de momentul zilei și îmi palce că producătorul a ales o tastatură neagră și nu argintie ca restul laptopului, astfel iluminarea tastaturii chiar va fi de folos în încăperi nu foarte bine iluminate.

Te-ar mai putea interesa