ASUS X415FA, laptop cu display IPS de 14 inci

Sunt perioade în care nu prea mai vedem laptopuri de dimensiuni reduse, adică cu display mai mic de 15 inci, astfel că nu prea aveți din ce alege. Mă refer la soluțiile accesibile, pentru că cele de tip premium sunt destul de multe și nu este o cere mare pentru ele. Un laptop ieftin și bun ar fi acest ASUS X415FA care nu costă mult și oferă un procesor excelent. La un preț atât de bun, acest producător vă oferă un procesor Core i3 Comet Lake (Acer Aspire 3 A315-58 are Tiger Lake) și nu un Intel Celeron sau Intel Pentium. Diferențele sunt vizibile și pentru a vă face o idee vă puteți uita că sunt clasamente în funcție de scorurile de performanță obținute.

Chiar dacă îi mic, poate avea componente avansate la interior și dotări destul de numeroase. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Chiar dacă este ceva mai mic, nu veți vedea o diferență atât de mare între le și unul cu display de 15.6 inci deoarece veți lucra pe el de la o distanță mică. Pot fi folosite numeroase aplicații chiar și dacă aveți numai 4GB RAM.

Dacă tot începe școala, l-aș recomanda elevilor și studenților pentru că și așa nu costă mult, este portabil și autonomia este destul de generoasă. Evident că nu veți obține autonomia oferită de producător deoarece acea valoarea este cea maximă. Ea poate să scadă în funcție de luminozitatea aleasă la ecran, activați tastatura iluminată, folosiți WiFi-ul sau solicitați mai mult procesorul sau placa video. Da, are tastatură iluminată și nu o să vedeți prea multe laptopuri cu o așa dotare la un așa preț.

De aceea și merită să alegeți laptopuri de la branduri mai populare, însă mai sunt și alte dotări foarte bune, cum sunt porturile USB 3.2, WiFi ac și ecranul IPS.

Concluzie

ASUS X415FA este un laptop interesant care l-aș recomanda și care are un design modern, chiar dacă este un laptop de buget. Există și câteva minusuri care se datorează prețului și dimensiunilor reduse (lipsă LAN și USB tip C), dar mai sunt și laptopurile de la concurență.

Te-ar mai putea interesa