HP Pavilion 17-cd2018nq, laptop pentru jocuri cu ecran mai mare

HP Pavilion 17-cd2018nq este un laptop de gaming ceva mai portabil decât multe alte variante oferite de alte branduri , deoarece are o greutate de numai 2.7 kg. Chiar dacă pare a fi precum un laptop standard,  sistemul de răcire este mai bun și poate fi observat în parte a din spate. Tastatura e foarte reușită și se poate observa din imagine că este una iluminată și colorată (nu RGB). Logo-ul este diferit de cel al altor serii și este de culoare verde

Alternativele sunt ceva mai multe decât credeți dacă luăm îl considerare toate laptopurile pentru jocuri de pe piață, dar fiecare oferă ceva diferit. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi », iar voi veți avea un laptop mare, nu chiar cât un desktop, dar măcar nu va fi o trecere atât de mare.

Merită sau nu merită cumpărat?

Prețul e destul de corect pentru următoarele componente: Core i7-11370H Tiger Lake cu Intel Iris Xe, memorie RAM DDR4 de 8GB, SSD de tip M.2, RTX 3050. Suportă și 16GB RAM, în caz că unele jocuri cer mai multă memorie și SSD-ul poate fi înlocuit, dar sunt și soluții de stocare externă pentru anumite tipuri de fișiere. Gaming-ul pe acest laptop e satisfăcător chiar și pentru cei mai pretențioși dintre utilizatori, iar ecranul de 17.3 inci mi se pare superb datorită rezoluției și ratei de refresh.

Transferul datelor se poate face cu un stick USB 3.0 și veți vedea că durează foarte puțin. Are numeroase porturi, motiv pentru care se pot conecta destul de multe periferice, chiar și wireless pentru că are tehnologie bluetooth.

Concluzie

Evidnet că în acest preț nu poate excela la toate capitolele, însă are procesor de ultimă generație, tastatură iluminată, grafică asigurată de placa video RTX, sunt și posibilități de upgrade. Observ că plăcile video RTX înlocuiesc treptat pe cele GTX care sunt destul de vechi. HP Pavilion 17-cd2018nq poate concura cu orice serie, iar dacă vă depășește bugetul, luați în calcul și un laptop de 15.6 inci (HP Pavilion 15-dk2102nq). Pot spune că rulează orice joc la detalii medii și sunt destul de multe demonstrații pe Youtube cu această configurație (nu prea contează în ce laptop sunt puse).

Te-ar mai putea interesa