HP Pavilion 15-dk2102nq, laptop cu placă video dedicată RTX 3050

Laptopul HP Pavilion 15-dk2102nq este destul de compact și nu sunt multe laptopuri de gaming care sunt așa de ușoare (2,2 kg). Seria Pavilion nu oferă variante prea accesibile, doar că raportul preț/dotări este destul de bun. Sunt destul de multe laptopuri cu dotări similare, doar că și componentele joacă un rol important. Mă refer la toate componentele pentru că vorbim de un laptop pentru gaming. Toate acestea fac acest laptopul să fie unul ceva mai deosebit, pentru că poate rula mai orice joc.

Alternative sunt destule dacă nu aveți un brand favorit și poate că nici nu aveți nevoie neapărat de o placă video RTX, însă eu o recomand pentru jocurile cu scene mai realiste. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Merită sau nu merită cumpărat?

Are componente destul de bune pentru gaming: un i5-11300H similar ca performanțe cu un Core i7 din generațiile precedente, memorie RAM e de 8GB (unele jocuri pot să ceară mai mult), SSD M.2 suficient de mare și placa video e una special concepută pentru gaming – RTX 3050 de 4GB. Bineînțeles, componentele de pe laptopuri sunt mai puțin performante deoarece sunt concepute să consume puțin pentru ca voi să vă bucurați și de o autonomie decentă. Oricum, eu vă recomand să-l țineți conectat la priză pentru a nu rămâne fără autonomie în mijlocul unui joc.

Laptopurile mai performante au și ecrane cu imagine mai bună, iar unele chiar un refresh mai mare. Un astfel de laptop are destul de multe dotări și toate sunt foarte utile cât timp nu aveți un alt laptop sau desktop. Sunt SSD-uri de tip M.2 care ocupă destul de puțin spațiu și e nevoie de o placă de bază specială pentru instalare.

Concluzie

Laptopul merită ales în special că are tastatură iluminată, performanțe grafice bune, ecran IPS, spațiu de stocare mare etc. HP Pavilion 15-dk2102nq e un model destul de performant care merită ales deoarece are un sistem de răcire eficient care nu e prezent pe orice laptop. Ținând cont că nu e un gadget chiar mic, recomand pachetul promo cu mouse și geantă.

Te-ar mai putea interesa